Прокуратура оприлюднила відео із вбитим Грабовським, де адвокат відмовляється захищати ГРУвця

Прокуратура оприлюднила відео із вбитим Грабовським, де адвокат відмовляється захищати ГРУвця

Юрій Грабовський / Фото: facebook.com/novakachovka

Правозахисник каже "я зрозумів свою помилку".

Сьогодні, 29 березня, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на брифінгу показав відео, на якому вбитий адвокат Юрій Грабовський відмовляється надавати захист російському ГРУвцю.

На 30-секундному ролику чути такий діалог:

- "Я, адвокат Грабовський Юрій Леонідович, зобов'язуюсь припинити надавати правову допомогу обвинувачуваному Александрову Олександру Анатолійовичу в рамках карного провадження, яке перебуває на розгляді у Голосіївському суді Києва"

- "Чому?"

- "Я вважаю неможливим його далі захищати у цій справі"

- "Ви зрозуміли свою помилку?"

- "Так, я зрозумів"

Прокуратура оприлюднила відео з адвокатом Грабовським

Прокуратура оприлюднила відео з адвокатом Грабовським

Як передає кореспондент ТСН, на запитання, звідки слідство має цей ролик та хто записував відео, Матіос повідомив: "добули слідчі внаслідок доступу до "хмарної технології" на ІТ-сервісі. Таких відео є декілька". Ці ролики зберігав один з затриманих підозрюваних у вбивстві.

Прокурор заявив, що важливим кроком слідства є дослідження справжніх мотивів вбивства, однак більше подробиць та пояснень опублікованому відео не надав, мотивуючи таємницею слідства.

"Є покази виконавців вбивства, є відео, яке ви бачили, і ще багато речей. Для військової прокуратури в цій справі тепер головним є дослідити справжні мотиви цього зухвалого злочину, і вийти на справжніх його замовників. Ким би вони не були, де б вони не були, і в яких би кріслах не сиділи", - сказав Матіос.

Як повідомлялося, тіло зниклого захисника російського ГРУвця Олександра Александрова знайшли в Черкаській області. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. 20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію зі зникнення  Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація