Прокуратура оскаржила рішення суду про непричетність влади до зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі

Прокуратура оскаржила рішення суду про непричетність влади до зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

Раніше прокуратура Львівської області звернулася до суду з позовом про визнання протиправної бездіяльності місцевої влади.

Прокуратура Львівської області оскаржила рішення суду щодо невизнання протиправної бездіяльності мера Львова Андрія Садового та виконавчого комітету міськради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Про це інформує прес-служба прокуратури.

Йдеться про те, що влада міста не закрила Львівський полігон твердих побутових відходів, не провели його рекультивацію, не обрали земельну ділянку для нового полігону і не почали на ньому будівництво сміттєпереробного заводу.

Раніше прокуратура Львівської області звернулася до суду з позовом про визнання протиправної бездіяльності місцевої влади. 10 листопада суд частково задовольнив клопотання прокуратури і зобов'язав міськвиконком припинити діяльності Грибовицького сміттєзвалища. Але у визнанні протиправної бездіяльності мера і виконавчого комітету Львівської міської ради було відмовлено.

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

У Львові продовжує працювати чиновник, який опікувався Грибовицьким сміттєзвалищем

У Львові продовжує працювати чиновник, який опікувався Грибовицьким сміттєзвалищем

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація