Прокуратура РФ хоче заблокувати сайт "Миротворець"

Прокуратура РФ хоче заблокувати сайт "Миротворець"

Фото: pixabay.com

У списку журналістів, акредитованих у бойовиків Донеччини, були росіяни. 

Прокуратура російського міста Санкт-Петербург звернулася о суду із закликом обмежити доступ до українського сайту "Миротворець", який раніше опублікував особисті дані акредитованих у "ДНР" журналістів.

"Прокуратурою за результатами проведеної перевірки в Жовтневий суд Санкт-Петербурга подано позовну заяву з вимогою обмежити доступ до інформації на інтернет-сторінці сайту "Миротворець" у зв'язку з порушенням законодавства в галузі персональних даних", - наводить "Інтерфакс" слова офіційного представника відомства Олександра Курінного.

У списку осіб, дані яких потрапили у відкритий доступ, були громадяни РФ,  які "брали участь в бойових діях на території України".

Нагадаємо про те, що сайт "Миротворець" спричинив скандал через публікацію списків з даними тисяч українських журналістів. Крім того, цей крок викликав великий резонанс у суспільстві й медійній сфері. 

Наприклад, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський зазначив, що публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали в окупованому Донбасі та отримали "акредитацію" невизнаної влади "ДНР" та "ЛНР", зашкодить репутації України.

"Інвестиція у репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем" - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - заявив Томбінський.

Він пояснив, що у списку перебувають, зокрема, журналісти-друзі України, але їх безпека не може бути під загрозою. "Так ви втрачаєте друзів", - сказав тоді Томбінський.

13 травня "Миротворець" оголосив про своє закриття, а 15 травня заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що проект "Миротворець" поновить свою роботу.

Згодом сайт центру опублікував вибачення за попередню публікацію списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР" і в той же час опублікував оновлений список, що містить 5412 записів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація