Прокуратура відкрила проти"няш-мяш" Поклонської справу за держзраду

Прокуратура відкрила проти"няш-мяш" Поклонської справу за держзраду

Фото: УНІАН

У справі фігурують всі "кримські депутати", яких обрали до російської Держдуми.

Прокуратура АР Крим вживає заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності семи осіб, які на виборах до російської Держдуми пройшли від Криму.

Справу відкрито за ч. 1 ст.111 КК України – "державна зрада". Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Прокуратура зазначає, що на території Криму розповсюджуються закони України, тому проводити та брати участь у виборах до російської Держдуми на території півострова – поза законом. Усправі фігурують наступні особи - Бельбек Р.І., Шеремет М.С. та Поклонська Н.В., Бахарєв К.М., Савченко С.Б., Белик Д.А. та Козенко А.Д.

"Такі дії свідчать про намагання легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій спрямованих на посягання суверенітету України", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 20 вересня під час засідання Верховної Ради народні депутати підтримали постанову про невизнання легітимності виборів у Держдуму Росії. На даний момент США, Канада, Япония, Туреччина, Німеччина, Франція, Великобританія, Швеція, Чехія, Польща, Литва, Естонія, Румунія і Європейський Союз в цілому фактично вже підтвердили українську позицію, вказали на незаконність виборів у Криму і не визнали їх результатів.

За списком "Єдиної Росії", який очолював самопроголошений голова Криму Аксьонов, депутатами Держдуми від окупованого півострова стануть "віце-прем'єри Криму" Михайло Шеремет та Руслан Бальбек, "прокурор Криму" Наталія Поклонська. У Держдумі Поклонську хочуть поставити слідкувати за деклараціями депутатів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація