Прокуратура закрила справу проти скандального екс-начальника поліції Вінничини - ЗМІ

Прокуратура закрила справу проти скандального екс-начальника поліції Вінничини - ЗМІ

Фото: Вінниця.ОК

Правоохоронці не знайшли складу злочину у діях Антона Шевцова.

Прокуратура Вінницької області закрила кримінальне провадження за вчинення державної зради проти колишнього глави поліції регіону Антона Шевцова.

Про це повідомляє місцеве видання Vlasno.info з посиланням на прес-службу прокуратури Вінницької області.

Справа закрита на підставі відсутності складу злочину. Досудове слідство тривало до 17 травня, в рамках цього було проведено близько 70 допитів.

На офіційному сайті прокуратури Вінничини повідомлення про закриття кримінального провадження немає. Натомість є анонс брифінгу за участю начальника відділу прокуратури, тема якого – справа Шевцова. Брифінг заплановано на 20 травня, на 11.00.

Нагадаємо, Антону Шевцову інкримінують державну зраду. Користувачі у соцмережах звинуватили Шевцова у сепаратизмі та знайшли фото, на яких одіозний коп разом із російський нардепом Миколою Валуєвим позує на тлі будівлі із російським триколором.

Вже 14 березня головного поліціянта Вінницької області було звільнено. Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе підписала рапорт про його відставку.

В свою чергу, Шевцов заявив, що готовий пройти перевірку на "детекторі брехні" у зв'язку із звинуваченнями у сепаратизмі.

Втім, вже через три доби після затримання Шевцова – 20 березня, його звільнили з-під варти. Вінницький міський суд не зміг обрати для екс-поліцейського запобіжний захід.

Підозрюваного в державній зраді екс-полісмена Шевцова звільнили з-під варти

Підозрюваного в державній зраді екс-полісмена Шевцова звільнили з-під варти

Повʼязані теми:

Наступна публікація