Прокурори на з'їзді через СМС отримали вказівки, за кого голосувати

Прокурори на з'їзді через СМС отримали вказівки, за кого голосувати

Фото: Firestock

Зазначається, що до другого туру виборів до КДК пройшли 10 кандидатів

На Всеукраїнській конференції прокурорів напередодні вечірнього таємного голосування за склад Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії делегати отримали вказівки щодо кандидатур через СМС. Про це пише "Громадське" із посиланням на власні джерела, які беруть участь у конференції.

Зокрема, у повідомленнях, які прийшли до прокурорів вказано: "Необхідно обрати до КДКП: 1.Стойко А.В.-Кіровогр.обл. 2.Кравченко Є.Г.-Вінницька обл. 3.Фреїшин Ю.М.-Іваноф. обл. 4.Палінчак О.М.-Закарпат. обл. 5.Мельничук А.В.-ГПУ".

При цьому, до другого туру відбору у КДК пройшли 10 кандидатів. Серед них, найбільше голосів отримали Євген Кравченко, Артем Мельничук, Юрій Фреїшин, Алла Стойко.

Нагадаємо, що до складу КДК повинні входити 11 членів, 5 з яких мають бути делеговані Всеукраїнською конференцією прокурорів до 29 квітня. Окрім того, ще 3 членів комісії будуть призначені від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також до КДК увійдуть 2 науковці та 1 адвокат.

Наразі, як зазначив в. о. генерального прокурора Юрій Севрук, в органах прокуратури на сьогодні вакантними залишаються майже півтисячі посад. Він наголосив, що заповнити вільні посади кадрами можливо за допомогою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК), яка і вирішує кадрові питання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація