Провальний старт нового сезону в окупованому Криму: порожні пляжі та пусті санаторії

Провальний старт нового сезону в окупованому Криму: порожні пляжі та пусті санаторії

Початок нового сезону в Криму видався невдалим / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Цього року на травневі свята на півострові було пусто.

Старт нового сезону в Криму з тріском провалився. На травневі свята, що українці називають репетицією відпустки, там було порожньо, йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Журналісти вирішили з'ясувати, що чекатиме відпочивальників на окупованому півострові цього року, та відшукали сміливців, які вже спланували відпустку до Криму.

1 травня. Ялта. "Бендери не приїхали, росіян дуже мало" - саме так назвав своє відео один із мешканців півострова. Чоловік об'їхав автівкою околиці міста, а заодно фільмував та коментував побачене: порожній пляж, вільна дорога, пусті санаторії.

Зазвичай, першотравень був генеральною репетицією кримського курортного сезону. Останній перед окупацією 2013-й став рекордним. Тоді за травневі Крим прийняв понад 100 тисяч туристів, а за весь рік – 6 мільйонів. 

23-річна  Богдана не побоялася минулого року, вирушить і цьогоріч. Попри відмовляння знайомих, традицію відпочивати щороку з подругами в палатках дівчина не порушила, ще й на свій рюкзак пов'язала блакитно-жовті стрічки.

Атмосфера на півострові дійсно стала більш напруженою, каже Богдана. Але дівчині це не завадило добре відпочити.

А от касир Наталя вагається, їхати чи ні. Це попри те, що там живе її сестра, і що на півострів жінка їздила останні 30 років: спочатку разом із дітьми, коли ж ті підросли, відпочивала сама.

Наталя знає Крим дуже добре, проте минулого літа потрапила туди, ніби вперше. За словами жінки, мобільний зв'язок - тільки російський, ціни – втричі вищі від київських. Зате пляжі безкоштовні, бо там нікого нема.

Журналісти вирішили перевірити самостійно,  чи готовий Крим зустрічати відпочивальників із материкової України. Набрали перший-ліпший номер, представилися киянами, поцікавилися вартістю проживання, говорили українською. На тому кінці дроту теж почали говорити українською.

Тож, усі співрозмовники запевнили, що гостям будуть раді, відпочивати там безпечно. Навіть розкажуть, як доїхати.

Раніше повідомлялося, що кримські окупанти будуть пускати людей на пляжі за перепустками. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація