Психолог дала батькам поради, як розпізнати няню-монстра

Психолог дала батькам поради, як розпізнати няню-монстра

Психолог дала батькам поради, як розпізнати няню-монстра

Пара киян, які шукають няню для старшої доньки, зважилися на таємний експеримент із кандидаткою.

Після моторошного вбивства у Москві, коли няня майже півгодини бігала вулицями з відрізаною головою дитини, перед багатьма мамами зараз жорстко постало питання - як не поставити під удар своє дитя і свою родину, шукаючи няню малюкам, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Відео з прихованих камер, на яких няні лупцюють та принижують дітей, збирають мільйонні переглядів в інтернеті та відкривають очі батькам на тих садистів і монстрів, які ховаються в чемних та привітних на перший погляд нянях.

Хто нестиме відповідальність

Няню-узбечку постраждалій московській родині порадили знайомі. Прискіпливі агентства з пошуку персоналу мають чимало способів перевірки адекватності пошукача, але звернення до спеціалістів у питанні пошуку няні теж не гарантує батькам стовідсоткову безпеку. Адже багато агенцій підходять до підбору нянь не надто відповідально.

Кореспондент ТСН Юля Панкова спробувала влаштуватися на роботу нянею. У приватному дитсадку їй одразу запропонували почати вже наступного дня навіть без медкнижки - щоб "спробувати, як воно робиться".

В одній агенції теж лише запитали, чи є санітарна книжка, та встигли осудити вибагливих батьків: "Те, що падає дитина у мами, - це нічого страшного. Чи там хворіє у мами - це ясна річ, що вона сама себе не буде звинувачувати. Але іншу, чужу людину - повірте". В іншому ж агентстві запевнили, що куріння для няні не проблема, а психологічні тести назвали марними: "Я вам можу дати тест, ви можете пройти його і написати все, що завгодно".

Керівник одного з агентств з пошуку персоналу Микола Авсепян наголошує, що жодна з агенцій не несе відповідальності за те, що няня щось вкраде чи щось станеться з дитиною. Аби убезпечити репутацію своєї фірми, Микола тестує усіх кандидаток за допомогою психологічних і професійних тестів, та навіть більше – проводить власні розслідування.

"Я сам виїжджаю за адресою і питаю сусідів, якої вони думки, наприклад, про Інну Іванівну. Повірте, мені це дуже допомагає, багато чого дізнаємося", - зазнавич Авсепян.

Як перевірити няню на брехню

Психолог Олена Тарнавська наголошує, що тести не завадили б, хоча особиста оцінка експерта ще краща. Утім батьки й самі можуть провести тестову бесіду. Психолог радить чергувати стандартні запитання з провокативними, спостерігаючи за реакцією няні, адже мова жестів не бреше.

"У момент брехні у людини виникає часте моргання. Очі - дзеркало душі. Як правило, під час брехні звужуються зіниці, може мимоволі піднятися брова, може скривитися кут губ. Якщо людина раптово почервоніє, якщо ви побачите, що піт на лобі або на шиї виступив різко під час якогось чергового запитання", - перелічила Тарнавська симптоми брехні.

Крім того, обов'язковим є подальший контроль за нянею. Можна у грі вивідати у дитини правду. "Я беру набір домашніх тварин і дітей і пропоную дитині: давай пограємо. Уяви собі ситуацію, що чарівник перетворив на один день всіх людей у різних тварин. Якщо дитина вибирає злу й агресивну тварину і програє ситуацію, що на неї нападають, її зараз їдять, то є ймовірність, що няня жорстоко поводитися з дитиною", - додала психолог.

Як убезпечити себе від няні-монстра

У батьків все ж є можливість захистити себе від неправильного вибору. По-перше, не варто вірити купленим медкнижкам, треба самостійно оплатити медичне обстеження кандидатки. Це коштуватиме до 1000 грн.

Консультація психолога, який перевірить няню на адекватність, обійдеться близько 300-500 грн.

І найголовніше, що може убезпечити від няні–монстра, - це відеоспостереження, вартість якого від тисячі гривень за камеру в кожній кімнаті.

Пара киян Максим і Яна Корзун-Зарецькі, які шукають няню для старшої доньки Марії, зважилися на таємний експеримент із кандидаткою. Результати дивіться на відео.

Як розпізнати няню-перевертня

Як розпізнати няню-перевертня

Повʼязані теми:

Наступна публікація