Лісові чорти. В Івано-Франківську показали перший в Україні мультфільм про УПА

Лісові чорти. В Івано-Франківську показали перший в Україні мультфільм про УПА

Фото: YouTube/[MED VID]

У стрічці йдеться про проблему масової вирубки лісів у Карпатах. 

Учора, 24 жовтня, в Івано-Франківську презентували короткометражний мультфільм про боротьбу УПА проти радянського терору з назвою "Воїни лісу". За сюжетом, поблизу високогірного села Дземброня загін "Лісові чорти" хитрощами поборов ворогів.

Над мультфільмом працювала команда з трьох осіб, повідомляє 0342.ua. Автором ідеї та сценаристом був Богдан Савлюк. Роботу режисера та оператора виконував Мар'ян Николюк. Також він згодом монтував мультфільм. Над музикою працював Тарас Житинський. Він, зокрема, виконував саундтрек.

За словами авторів, вони зняли мультфільм на звичайний дзеркальний фотоапарат. На знімання вони витратили один день, як і на озвучку. Монтаж, своєю чергою, тривав два тижні.

"Цей мультфільм створювався з екологічним наголосом. Ми хотіли провести паралелі з сучасною ситуацією, коли ліс вирубується і ешелонами вивозиться з Карпат. І що ті "наші", хто краде ліс, нічим не кращі за москалів", - сказав Богдан Савлюк.

У мультфільмі розповідається про те, що вороги збиралися вирубати Карпатські ліси, а воїни УПА вирішили захистити природу рідної місцевості. Вояки знайшли хитре рішення поквитатися з ворогами. До слова, одного з негативних героїв мультфільму невипадково звуть Путлер.

Як зазначив автор, у стрічці йдеться не лише про боротьбу проти совітів, але й про таку проблему, як масова вирубка лісів у Карпатах.

Нагадаємо, раніше Міноборони РФ зняло мультфільм для ознайомлення дітей із танкомУ короткій стрічці глядачі побачать, що з себе представляє танк Т-34 в розумінні дитини. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація