Радикали з "Козацького" оголосили свої вимоги

Радикали з "Козацького" оголосили свої вимоги

Фото: Reuters

Активісти вимагають "повернення конституційного ладу".

Об'єднання "Революційні праві сили", яке раніше зайняло приміщення актової зали у готелі "Козацький" та встановило кілька наметів біля стели Незалежності, оприлюднило свої "вимоги" та "цілі". 

Про це на прес-конференції заявив представник штабу організації Антон Бондаренко (член організації "Білий молот", воював у батальйоні "Айдар" – ред.).

"Наша мета - завершення Революції Гідності, відновлення конституційного ладу, конструктивні зміни у вигляді "громадського уряду" або впливу суспільства на уряд, що дасть можливість реалізувати пряме народовладдя в Україні", - заявив Бондаренко.

Він зазначив, що у складі РПС та об'єднань, які приєдналися до нього,  багато військових як з добровольчих батальйонів, так і зі Збройних сил України, але їхня акція є мирною.

"Ми зробимо все, щоб зміни в Україні пройшли без крові. Але якщо злочинці при владі спробують здійснити силовий розгін або якісь провокації, то ті бойові об'єднання, які входять в нашу координаційну платформу РПС, стануть на захист українського народу, і ніхто не вагатиметься", - наголосив  Бондаренко.

Своєю чергою, лідер "Партії захисників вітчизни", екс-нардеп Юрій Кармазін заявив, що в результаті консультацій між різними суспільно-політичними силами з'явилася програма дій руху "За відновлення конституційного ладу в Україні".

Вона передбачає звільнення політв'язнів, відставку уряду, глави Нацбанку, секретаря РНБО, начальника Генштабу ЗСУ, керівників силових відомств, заборону участі у владі всім, хто був при владі в останні 10 років і "завдав величезної шкоди Україні".

Програма також передбачає початок слідства щодо дій Кабміну, Верховної Ради та апарату президента, запуск імпічменту президента в разі невиконання ним "вимог Конституції і українського народу".

Кармазін зазначив, що рух виступає за негайне скликання пленарного засідання Верховної Ради для розгляду "вимог народу України" і ліквідації негативного впливу "помилкового курсу уряду і парламенту України за останні два роки".

Також учасники руху "виступають за введення воєнного стану на Донбасі і в Криму, визнання Мінських угод "антинародними, антиконституційними і нелегітимними", перехід до нового формату врегулювання військового конфлікту на Донбасі з залученням Польщі і Туреччини". 

Економічні вимоги учасників руху - відділення влади від бізнесу, відкрите тарифоутворення і заборона на підвищення тарифів у сфері ЖКГ, громадський контроль над природними монополіями, введення держуправління у банки з російським капіталом, мораторій на отримання кредитів від МВФ, Світового банку та інших фінансових організацій. 

20 лютого у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні" люди у камуфляжі, які називаються "Революційними правими силами", зайняли актовий зал у готелі "Козацький", розташованому в центрі Києва на Майдані Незалежності. 

Згодом з'ясувалось, що зайняте приміщення було орендоване на кілька діб. Чоловіки у камуфляжі влаштували на вході до готелю режим пропуску – зайти могли лише мешканці готелю.

Ці ж люди почали встановлювати намети на Майдані. Під час встановлення цих наметів сталася штурханина з силовиками. Активісти РПС заявили, що залишатимуться на Майдані - там розгорнули намет. А владі висунули вимоги, серед яких - відставка президента та уряду.

Близько другої ночі до центру Києва приїхали автобуси Нацгвардії.

Зазначимо, що зранку 21 лютого на Майдані радикали встигли встановити ще п'ять туристичних наметів. Вчора там були розгорнуті один туристичний й один військовий намети. Більшість мітингувальників - чоловіки у камуфльованій формі, подекуди - у балаклавах. Їх не більше сотні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація