Раптову смерть тимчасового мера Миколаєва розслідують як навмисне вбивство

Раптову смерть тимчасового мера Миколаєва розслідують як навмисне вбивство

З Коренюгіним простяться у четвер

Володимира Коренюгіна поховають у четвер.

Удруге за цей рік Миколаїв залишився без керівника - сьогодні вранці помер Володимир Коренюгін.

Чиновнику раптово стало зле в поліклініці, куди він заїхав перед роботою, повідомляється у сюжеті ТСН 19:30.

Коренюгін прибув до поліклініки зі скаргами на погане самопочуття сьогодні вранці. Після погіршення самопочуття медики одразу викликали реанімаційну швидку, але врятувати його не змогли. За попередніми даними, смерть настала через тромб, що обірвався.

"На жаль всі проведені в таких випадках реанімаційних заходи не дали результату. Володимир Іванович помер. Відома попередня причина смерті - тромбоемболія легеневої артерії і постінфарктний кардіосклероз", - повідомив Юрій Багрянцев, речник обласного управління охорони здоров'я.

У кабінеті головного лікаря, де помер Коренюгін, зранку працюють кілька десятків  правоохоронців та експертів. Розтин вже провели, але остаточну причину смерті встановлять лише після результатів медекспертизи. Кримінальне провадження відкрили – за статтею навмисне вбивство.

"Згідно з нормами кримінально процесуального кодексу, за будь-яким фактом смерті людини розслідування проводиться саме за цією статтею", - зазначила речник міського управління МВС Тетяна Лисенка.

Слід зазначити, Володимир Коренюгін - третій поспіль очільник Миколаєва, який помер, обіймаючи посаду керівника міста. У 2000 році від раку підшлункової залози помер Анатолій Олійник. Його наступника Володимира Чайки, що керував містом майже 13 років, не стало цьогоріч у березні після повторного інфаркту. Посаду тимчасово обійняв тодішній секретар міськради Володимир Коренюгін.

Миколаїв вдруге за рік залишився без керівника

Миколаїв вдруге за рік залишився без керівника

Його раптова смерть сьогодні приголомшила колег. У мерії кажуть, що напередодні він був на роботі, провів кілька нарад і мав цілком здоровий вигляд. "Нічого не віщувало біди, але таке трапилося. Це ситуація неординарна. Що буде? Ну, напевно буде позачергова сесія міськради, за логікою. Повинні обрати секретаря ради. Зараз тимчасово виконувати обов'язки буде перший заступник", - сказала Валентина Бондаренко, заступник міського голови Миколаєва.

Позачергову сесію, на якій призначать нового секретаря міськради, а отже і виконувача обов"язків мера, депутати міськради планують провести вже цієї п'ятниці.

Володимира Коренюгіна поховають післязавтра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація