Разом із Порошенком перші біометричні паспорти отримали майданівці, журналіст і переселенка

Разом із Порошенком перші біометричні паспорти отримали майданівці, журналіст і переселенка

Разом з президентом біометричні паспорти отримали громадяни, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави / Фото: twitter.com/poroshenko

Документи нового зразка мають стати сигналом для тих громадян, які проживають на Донбасі. 

Український президент Петро Порошенко розповів, що у березні планується видача близько 30 тисяч таких паспортів, а у квітні – понад 200 тисяч.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе зазначила, що з часом процедура видачі документів спрощуватиметься і збільшуватиметься кількість пунктів, де їх можна буде отримати.

Разом з президентом біометричні паспорти отримали громадяни, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави.

Глава держави підкреслив, що першими документи нового зразка отримала "команда, яка має право представляти Україну".

Зокрема, паспорти отримали активісти Майдану – волонтер-медик Олеся Жуковська, поранена снайпером, а також Василь Михалко, який отримав снайперську кулю 20 лютого, коли допомагав пораненому побратиму виходити з-під обстрілу, легендарний "голос Майдану", колишній міністр культури Євген Нищук. Новий паспорт також отримав організатор мобільного шпиталю ім. Пирогова Геннадій Друзенко і сотниця "Жіночої сотні" Анна Коваленко.

Отримала біометричний паспорт і переселенка з Криму Христина Михайліченко — лауреатка міжнародних конкурсів, яка на минулому тижні перемогла на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії, а також її мама Наталія Михайліченко.

Власниками нових біометричних паспортів тепер також є всесвітньовідомий письменник Андрій Курков, кінорежисер, режисер фільму "Плем'я" Мирослав Слабошпицький, вокаліст київського гурту Brunettes Shoot Blondes, кліп якої став світовою сенсацією соціальних мереж і отримав більш ніж 6 млн переглядів на YouTube, Андрій Ковальов.

Серед тих, хто одними з перших у країні отримали біометричні паспорти, – журналісти Андрій Цаплієнко та Олександр Аргат.

Сотниця "Жіночої сотні" Анна Коваленко назвала початок видачі біометричних паспортів знаковою подією.

"Впевнена, що це один з кроків до наших мрій", – сказала вона.

Журналіст Андрій Цаплієнко висловив переконання, що документи нового зразка мають стати сигналом для тих громадян, які проживають на Донбасі.

"Думаю, що це певний сигнал для тих громадян на Сході, що з Україною двері у світ відчиняються, а з ворогом, навпаки, – зачиняються", – резюмував він.

Нагадаємо, що раніше в Україні стартував прийом заявок на оформлення біометричних паспортів

В Україні стартував прийом заявок на оформлення біометричних паспортів

В Україні стартував прийом заявок на оформлення біометричних паспортів

Повʼязані теми:

Наступна публікація