Разом із прискоренням одружень в уряді заговорили про заборону розлучень для українців

Разом із прискоренням одружень в уряді заговорили про заборону розлучень для українців

Фото: wallpaperup.com

Ідею озвучив прем'єр Гройсман, однак офіційною ініціативою вона поки що не стала.

В українському уряді взалися за сімейні цінності. Там вирішили прискорити процедуру одруження і скасувати розлучення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Запуск пілотного проекту запланували за два тижні. Буде скасовано місячне очікування реєстрації шлюбу. Одружитися за день можна буде в Маріуполі та Сєверодонецьку, а жителі окупованого Криму зможуть швидко взяти шлюб у Херсоні. Також пілотний проект тестуватимуть у Києві, Одесі та Львові.

Досі оформити родину швидко було можливо лише з відповідними довідками. Укласти шлюб негайно закон дозволяє, якщо наречена вагітна, є спільні діти або існує загроза для життя одного з молодят. Урядовці вирішили урівняти всіх. Молодятам більше не доведеться чекати місяць. Можна просто прийти до РАГСу, подати заяву і того ж дня стати чоловіком і дружиною.

Кабмін схвалив пілотний проект одруження за добу

Кабмін схвалив пілотний проект одруження за добу

Міністр юстиції 30-денну відстрочку називає пережитком радянщини. А пілотний проект – кроком уперед. "Ми ще так само будемо готувати місцеві громади і самоврядування до того, що з нового року вони повністю заберуть ці повноваження на себе", - пояснив Павло Петренко.

Прем'єр-міністр ініціативу підтримує. І навіть пропонує йти далі. "Заборонити розлучення! Всі думають, що я пожартував, але я вважаю, що родина – це найвища цінність, яка є у людини", - сказав Володимир Гройсман.

Заборонити розлучення урядовці не наважились, а от на пілотний проект одруження за добу згоду дали. Тим часом самі молодята нарікають на інший пілотний проект – подачу заяв на шлюб онлайн. Інтернет-портал, кажуть вони, уперто не приймає документи, вимагає особисто прийти до обраного РАГСу або наполягає на електронному підписі.

Із швидким одруженням таких проблем не має бути – переконані в РАГСі. Вони хоч і не отримали кінцевих розпоряджень, в успіх проекту вірять, бо схема відпрацьована, все робитиметься на місці. "По процедурі нічого не зміниться. Я думаю, що людей в цьому плані навряд чи збільшиться, тому що, хто собі вже запланував реєстрацію шлюбу, люди собі звертаються та й подають заяву", - каже керівник відділу реєстрації Ольга Ворожко.

Раніше повідомлялося, що нововведення запроваджують для того, аби люди з окупованих територій могли виїхати, отримати свідоцтво про шлюб та повернутися додому.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація