Резонансну "справу 2 травня" розглядатиме оновлена колегія суддів

Резонансну "справу 2 травня" розглядатиме оновлена колегія суддів

Фото: Reuters

Суд продовжив дослідження документів та слухання свідків у справі.

Розгляд резонансної "справи 2 травня" в Малиновському райсуді Одеси продовжить оновлена колегія суддів у складі Віктора Короя, Олександра Іщенка та Олексія Старикова.

Про це інформує Укрінформ.

Суддю Старикова введено 17 листопада до складу колегії замість хворого Сергія Журика, що спричинило протест з боку двох адвокатів підсудних.

Захист переконує, що Стариков може бути упередженим до їх підопічних через участь у розгляді справи, в якій один зі свідків у "справі 2 травня" є обвинуваченим. Колегія визнали ці аргументи недостатньо обгрунтованими для задоволення судом. Після цього суд продовжив дослідження документів та слухання свідків у справі.

Представник сторони обвинувачення також подав клопотання про продовження на 30 діб терміну тримання під вартою підсудного Максима Сакауова.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в одеському Будинку профспілок сталася пожежа, внаслідок якої загинули 34 людини.

Тоді, за повідомленням ГПУ, слідів навмисного підпалу будівлі не виявили, а пожежа виникла внаслідок масових заворушень.

Пізніше, у Раді Європи заявили, що перші пожежні машини прибули на Куликове поле лише через півгодини після виклику, хоча пожежна частина розташована у менш ніж п'яти хвилинах їзди від цього місця. У звіті зазначається, що перший дзвінок до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС надійшов о 19:31, одразу після того, як спалахнули перші намети на Куликовому полі, і вже після того дзвінки надходили неодноразово. 

Росіянина Мефьдова, причетного до трагічних подій 2 травня в Одесі, заарештували за нецензурну лайку

Росіянина Мефьдова, причетного до трагічних подій 2 травня в Одесі, заарештували за нецензурну лайку

Повʼязані теми:

Наступна публікація