РФ готувала 50 українців для скоєння терактів у нашій державі – Геращенко

РФ готувала 50 українців для скоєння терактів у нашій державі – Геращенко

Антон Геращенко / Фото: Право на владу

Диверсантів навчали стеження та стрільби. 

Російські спецслужби підготували 50 українських громадян для здійснення диверсійної та терористичної діяльності в Україні

Про це під час брифінгу заявив народний депутат та радник глави МВС Антон Геращенко.

За його словами, росіяни вибирали на своїй території українських громадян із антиукраїнськими настроями.

"Російські спецслужби відібрали їх для підготовки на території однієї з областей України. Їх навчали стеження, стрільби, перевіряли психологічну готовність до здійснення терактів і диверсій на території України", - наводить "Еспресо.tv" цитату Геращенка.

Він додав, що про "українців-перевертнів" повідомив заарештований вбивця українського екс-майора спецназу Івана Мамчура.

"Громадянина заарештовано, він перебуває в СІЗО, дає свідчення в справі вбивства майора Мамчура", - додав народний депутат.

Також він розповів, що у РФ давали українцям із судимістю завдання підпалювати двері квартир українських чиновників.

"Це група із громадян України, як правило раніше судимих, із проросійськими настроями. Вони отримали завдання, після вербування російськими спецслужбами, підпалювати двері квартир. Зокрема, 31 грудня підпалили двері мера Херсону Миколаєнка Володимира", - наголосив Геращенко.

Радник міністра стверджує, що одразу після цього розпочалися пошуки злочинців, слідчі встановили зловмисників і виявилося, що вони хотіли підпалити квартиру керівника благодійного єврейського центру у Херсоні, офісу херсонського Меджлісу, а також  низки нардепів.

"Всі ці люди затримані і вони заявили, що російські спецслужби наказали їм підпалювати двері квартир і знімати це на відео", - резюмував він.  

Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила про затримання двох українців, які за вказівкою ФСБ готували замах на нардепа. Згодом ЗМІ поширили інформацію про те, що замах стосувався нардепа Геращенка. Наступного дня інформацію про це підтвердили в МВС. 

Сам нардеп заявив, що 20 січня, коли СБУ затримала осіб, які планували вбивство, - його другий день народження

Російські спецслужби планували вбити Антона Геращенка

Російські спецслужби планували вбити Антона Геращенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація