РФ продовжує постачати зброю на Донбас: терористи отримали нові "Гради"

РФ продовжує постачати зброю на Донбас: терористи отримали нові "Гради"

Росія продовжує постачати важке озброєння на Донбас. Архівне фото. / Фото: novosti.dn.ua

Лисенко наголосив, що зброя, з якої збиваються українські літаки, постачається з Росії.

Росія продовжує постачати бойовикам на Донбасі важке озброєння. Так, у четвер біля Красного Луча бойовики розгорнули 15 установок "Град". Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

"Не припиняються факти поставок важкого озброєння для терористів з території Росії. Так, у четвер о 17:45 в районі міста Красний Луч зафіксовано розгортання бойовиками 15 установок "Град", - повідомив він.

Крім того, Лисенко нагадав, про збитий український військовий літак МіГ-29, та наголосив, що "зброя, з якої збиваються наші літаки постачається з Росії".

"Підтвердження цьому - фотографії арсеналу, захопленого нашими військовими в районі Красногорівки", - запевнив він.

"Окремий трофей – це малогабаритний ручний вогнемет. Вироблений він у РФ. Інформацію про країну-виробника було витерто, однак відомості про номер і серію зброї збереглися, оскільки витерти їх неможливо", - розповів Лисенко.

Речник РНБО вважає у зв'язку з цим заяви Росії про необхідність гуманітарної допомоги "особливо цинічними". "На цих фото ми чітко бачимо, що Росія розуміє під гуманітарною допомогою", - зазначив Лисенко.

Як повідомлялося раніше, генсек НАТО закликав Путіна зупинитись і не шукати приводів для війни. За словами Рассмусена, якщо Росія не зупиниться, її чекають ще глибші та жорсткіші санкції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація