Росія стягнула під Україну неймовірну кількість військової техніки

Росія стягнула під Україну неймовірну кількість військової техніки

Росія стягнула нову техніку до кордонів. / Фото: Reuters

За даними РНБО, біля кордонів України базується значна кількість військової техніки.

За 18 км від українського кордону на території Росії на часі базуються 29 вертольотів і два військові літаки. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

Крім того, за його даними, із залізничної станції "Уразово" РФ, що напроти Харківської області, відвантажено 6 БТР. Тим часом навпроти пункту пропуску "Ізварине" в Луганській області сформована колона військової техніки РФ, яка прямує в бік території України.

"У районі населеного пункту Донецьк та Кам'янськ-Шахтинський Ростовської області, навпроти пункту пропуску "Ізварине" зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ з 16 КамАЗів, яка прямувала в бік території України", - заявив він.

Водночас, за його словами, на трасі М-04 "Дон" виявлено переміщення тягачів з 10 танками Т-64 та трьома автомобілями "Урал" у напрямку кордону з Луганською областю.

Крім того, РНБО зафіксувала значні угрупування російських військ навпроти ділянки Луганського прикордонного загону. На напрямку Шрамко (РФ) - Ульянівське (за 25 м від кордону) розташовано позиції підрозділу Збройних сил РФ (8 БМД).

Крім того, за даними Лисенка, на напрямку Селезньове (РФ) – Василівка (за 50 м від кордону) розташовані взводні групи військовослужбовців Збройних сил Росії з бронетехнікою.

Також, за його словами, у районі населеного пункту Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки, а біля населеного пункту Селезньове Ростовської області зосереджено ще до 10 одиниць бронетехніки та автомобілі КамАЗ.

Скупчення бронетехніки зафіксоване і в районі населеного пункту Катеринівка Ростовської області. Там, за даними РНБО, окрім бронетехніки ще помічено близько 40 установок "Град".

Як повідомлялося раніше, на Донбасі бойовики готують теракти на звільнених силами АТО територіях. На часі бойовики активізували діяльність розвідувально-диверсійних груп.

Росія стягує військову техніку поближче до українського кордону

Росія стягує військову техніку поближче до українського кордону

Повʼязані теми:

Наступна публікація