РФ відмовила представниками "Л/ДНР" у візиті до окупованого Криму

РФ відмовила представниками "Л/ДНР" у візиті до окупованого Криму

Фото: vk.com/Сводки от ополчения Новороссии

На анексованому півострові відбудеться молодіжний форум "Таврида".

Організатори молодіжного форуму "Таврида", зокрема Федеральне агентство у справах молоді, Громадська палата і центр "Роспатриот", відмовили активістам так званих "ДНР" та "ЛНР" відвідати захід.

Форум відбуватиметься на території анексованого Криму з 1 липня, передає російське видання "Коммерсант".

Повідомляють, що тим, хто отримав відмову від організаторів, неофіційно роз'яснили її небажанням деяких партнерів "Тавриди" бачити серед учасників людей з "ДНР" і "ЛНР".

Однак, у прес-службі форуму виданню заявили, що відмова пов'язана лише із "високим конкурсом" .

 Передають, що від самопроголошених республік мали поїхати 24 особи. Зокрема, дві потенційні учасниці з Донецька та Макіївки підтвердили, о їм було відмовлено у відвідуванні форуму.

Однак в "міністерстві молоді" самопроголошеної "ДНР" їх попросили не давати жодних коментарів з цього приводу журналістам.

"Від організаторів несподівано прийшов лист, що через величезний наплив учасників партнери форуму провели якийсь додатковий конкурс, який молодь з "ЛДНР" не пройшла", - пояснив директор фонду "Острів Крим" Микита Томілін.

За його даними, аналогічні відмови прийшли і всім потенційним учасникам форуму з невизнаного Придністров'я.

Нагадаємо, що в окупованому Росією Криму 10 тисяч жителів міста Старий Крим на сході півострова та селища Нижня Кутузівка Алуштинського району вже місяць залишаються без питної води. Центральний водогін перестав працювати після того, як у воді виявили мутний осад.

Протягом червня в ці два населені пункти воду привозять автоцистернами. Комунальники з підприємства "Вода Криму" обіцяють, що невдовзі проблему вирішать – нині прокладають 5,5 кілометра труб із Криничанського водозабору. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація