Річниця блокади свого дому. Кримські татари влаштували акцію на адмінкордоні з півостровом

В акції взяли участь до півтисячі осіб.

Сьогодні, 24 вересня, до півтисячі кримських татар та активістів акцією відзначили річницю громадянської блокади свого дому – окупованого Росією Криму.

Автопробігом вони проїхали від Генічеська в Херсонській області до адмінкордону з анексованим півостровом. Про це повідомляє "Радіо Свобода". Уже на пункті пропуску "Чонгар" влаштували пішу ходу – з українськими та кримськими прапорами.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров підійшов із упритул до лінії розмежування та заявив у гучномовець, що звільнення Криму – це лише питання часу, адже півострів був, є і буде частиною України. Чубаров також звернувся до українців та кримських татар, які нині живуть у Криму та висловив їм слова підтримки. Особливо тим активістам, на яких тисне російська окупаційна влада.

"Повернення Криму відбудеться набагато раніше, ніж ви думаєте. Бандити – ФСБ, Слідчий комітет, прокурори, які знищують Росію, вам, хто в ХХI столітті вривається в чужий дім, пощади не буде. Вас чекає міжнародний суд. Не йдіть на уклін "гобліним" і "поклонським", вони зникнуть", – цитує Чубарова видання Gordonua.com.

Нагадаємо, активісти почали блокувати анексований Росією Крим 20 вересня 2015 року, перекривши всі шляхи з материкової України для вантажівок із товарами. У жовтні невідомі почали виводити з ладу електроопори, якими світло подавалося на півострів. У ніч на 22 листопада пошкодили всі чотири наявні електролінії, Крим повністю залишився без світла. Така ситуація тривала два тижні. Після того активісти дозволили відремонтувати та пустили струм однією лінією, а через тиждень – ще однією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація