Річниця трагедії 2 травня в Одесі: візит нардепів "опоблоку", один загиблий та затримані провокатори

Загалом підсумок сьогоднішнього дня в Одесі - 14 затриманих.

В Одесі під вечір люди, які протягом дня намагалися потрапити на Куликове поле, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час трагедії 2 травня 2014, почали розходитися. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Через те, що зранку тут постійно з'являлася інформація про мінування будинку профспілок, люди так і не змогли потрапити на Куликове поле. На сьогодні в Одесі ще запланована траурна хода та панахида.

Правоохоронці протягом дня патрулювали територію довкола Куликового поля. У радіусі двох кілометрів були перекриті дороги. Кордони поліції оточили Будинок профспілок - там шукали вибухівку. Вибухівку зрештою не знайшли. Під вечір з'явилося ще одне повідомлення про мінування.

Зазначимо, що неподалік Куликового поля правоохоронці також виявили схованку з двома бойовими гранатами. Поки поліція тримала кордони, люди складали квіти та вінки до металодетекторів.

Проросійські активісти почали скандувати "Ганьба" - так вони висловлювали невдоволення, що їх не пропускають на саме Куликове поле. Тут чекали екс-регіоналів, а нині народних депутатів від Опозиційного блоку - Вадима Новинського та Юрія Бойка.

Вони прилетіли до Одеси, але так і не змогли вийти з летовища. Там їх заблокували місцева самооборона, правий сектор та автомайдан. Блокувальники кажуть, що напередодні отримали інформацію, що приїзд депутатів використають для провокацій в Одесі.

Посередниками у переговорах активістів і депутатів стали заступник міністра внутрішніх справ і керівник одеської поліції. Вони намагалися переконати або депутатів повернути до Києва, або активістів - пустити представників Опозиційного блоку в Одесу.

Бойко і Новинський погодилися забиратися геть, але за умови, що для них відслужать панахиду за загиблими другого травня просто в аеропорту. Активісти подейкують, що сьогодні до Одеси прилітала і співачка Таїсія Повалій, колишня депутатка-регіоналка.

Втім її ми не бачили, вона так само як і Бойко з Новінським не змогла потрапити до Одеси. І друга інформація з неофіційних джерел - депутати з Оппозиційного блоку мали на меті не лише виступити перед своїми прибічниками на Куликовому полі, але й привітати свого колегу Сергія Ківалова з днем народження, який був вчора.

Загалом підсумок сьогоднішнього дня в Одесі - 14 затриманих. П'ятеро намагалися прорватися крізь кордон до Будинку профспілок, двоє мали при собі газові балончики, один – димову шашку.

Ще четверо почубилися на Соборній площі, поліція затримала всіх для з'ясування обставин, і одного чоловіка затримали за георгіївську стрічку. Три десятки молодиків у спортивних костюмах від стадіону "Спартак" запросили до райвідділу для пояснень.

Водночас, 79-річний чоловік помер дорогою до лікарні з діагнозом "інфаркт", іще одну жінку поважного віку забрали з Куликового поля з гіпертонічним кризом. А вагітну - з підозрою на передчасні перейми.

Правоохоронці продовжують патрулювати територію довкола Куликового поля

Правоохоронці продовжують патрулювати територію довкола Куликового поля

Повʼязані теми:

Наступна публікація