Родичі Героїв Небесної Сотні вимагають від Порошенка звільнити суддів у справах Майдану - ЗМІ

Родичі Героїв Небесної Сотні вимагають від Порошенка звільнити суддів у справах Майдану - ЗМІ

Фото: Сайт президента України

Люди надіслали звернення до керівників усіх гілок влади в Україні.

Родини Героїв Небесної Сотні та постраждалих під час Революції Гідності вимагають від президента України Петра Порошенка розібратися із ситуацією щодо очищення судової влади.

Про це повідомила "Українська правда", посилаючись на текст звернення у її розпорядженні.

Як ідеться у листі, за 2 роки у судовій системі жодного очищення не відбулося.

"Звільнено лише 7 з понад 330 суддів, які виносили неправосудні рішення у справах Євромайдану. Ніхто не притягнутий до кримінальної відповідальності. Більшість цих суддів продовжує "вершити правосуддя", - зазначається у зверненні.

До того ж автори листа наголосили, що голови судів, які роздавали відповідні вказівки, опинилися поза підозрами: "Доходить до абсурду, наприклад, суддя Лінник Олег Петрович, який позбавляв прав за поїздку до Межигір'я, розглядає кримінальну справу стосовно судді Кицюка Віктора Петровича, який виносив аналогічні рішення".

За словами родичів, у Києві немає жодного суду, у якому би не працював суддя, причетний до переслідування активістів. До того ж автори звернення запевняють, що усі вищі суддівські органи відкрито протидіють покаранню винних, зокрема, "Рада суддів України, яка фактично організувала системну протидію розслідуванню кримінальних справ проти суддів".

Окремо у зверненні родини Героїв Небесної Сотні та постраждалих на Майдані вимагають покарати суддів, які виносили неправосудні рішення щодо активістів Євромайдану.

"Ми вже не просимо, а вимагаємо від адресатів цього листа вжити невідкладних заходів для того, щоб судді, які виносили неправосудні рішення, а також ті, хто давав суддям вказівки, були покарані, а також реалізовані ті вимоги та ідеали, заради яких віддали життя Герої Небесної Сотні та пожертвували здоров'ям сотні поранених", - йдеться у зверненні.

Як пише видання, підписаний лист адресовано усім суддям України, президенту України Петру Порошенку, голові Верховної Ради Володимиру Гройсману, Вищій раді юстиції та Раді суддів України.

Нагадаємо, раніше Порошенко пообіцяв, що за порушення присяги найближчим часом буде звільнено близько 20 суддів, а також розповів про судову реформу в дії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація