Романчука заарештували на два місяці із заставою у 5 мільйонів гривень

Романчука заарештували на два місяці із заставою у 5 мільйонів гривень

Фото: УНІАН

Суд виніс рішення і щодо його поплічника. 

Заступнику Миколаївської ОДА Миколі Романчуку, якого раніше спіймали на хабарництві, присудили 60 діб утримання під вартою із можливістю внести заставу у 5,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє кореспондент ТСН.

Натомість сума застави для його поплічника - заступника голови Єланецької райдержадміністрації Олега Зайзбурга – складає півтора мільйона гривень.

Романчук не визнав себе винним за звинуваченням у корупції. 

Він заявив, що для нього рішення суду – це шок і таких коштів у нього немає.

"Грошей у мене немає, у мене є друзі", - сказав заступник глави ОДА журналістам.

Романчуку надягли кайданки просто в залі суду, але перед цим він встиг поспілкуватися та обійнятися з сином. Ну і маємо реакцію сторін процесу на рішення судді.

Захисники чиновника стверджують, що, ймовірно,  оскаржуватимуть рішення.

"Є право оскаржити це рішення в апеляційному порядку. Скоріше за все буде оскаржуватися в апеляції", - наголосив юрист Сергій Гребенюк.

Примітно, що до останнього було багато сумнівів що сам Микола Романчук з'явиться на суді. Напередодні він дуже швидко поїхав з лікарні на автівці сина. Сьогодні, 8 червня, на засідання прийшов. Щоправда, був без додаткових речей, то ж після обрання запобіжного заходу рідні підозрюваного пообіцяли йому привести їх.

Нагадаємо, Миколу Романчука затримали на хабарі в 90 тисяч доларів. Під будинками співробітники СБУ та військової прокуратури знайшли підземні тонелі зі скарбами - зливками золота,антикваріатом, валютою та чорною бухгалтерією. Військова прокуратура вимагає арешту посадовцю з правом застави аж у 20 мільйонів гривень. Рішення мало бути прийняте ще у понеділок. Утім, у приморському суді в Одесі Романчукку стало зле. Його шпиталізували до одеської лікарні, звідки він вчора зник. Утім, оскільки сплили 72 години з моменту затримання, посадовець закон не порушив, кажуть в прокуратурі. Мовляв, вони вручили повістку і Романчук пообіцяв прибути на суд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація