Росія готує чергове "гуманітарне" вторгнення в Україну і активно вивозить донбаське вугілля

Росія готує чергове "гуманітарне" вторгнення в Україну і активно вивозить донбаське вугілля

Росія готується відправити в Україну другий секретний "гуманітарний конвой" / Фото: transphoto.ru

Вміст вантажівок із черговою "допомогою" Кремль поки не розсекречує.

Москва готується відправити на український Донбас черговий "гуманітарний конвой" і поки тримає в таємниці, що ж саме привезе в Україні. Тим часом після першого візиту такої "гуманітарки" стало зрозуміло, що Росія хоче в першу чергу не привезти щось в Україну, а навпаки – вивезти звідси стратегічну продукцію підприємств. Уже почали вивозити вугілля.

Жодного повідомлення про рух і вміст нових гуманітарних вантажівок з боку Російської Федерації українська сторона за останні три дні не отримувала, ідеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Минув майже місяць, коли вперше Україна здригнулася від звістки, що до нас прямує гуманітарний конвой від Путіна.

Перший ешелон – близько двох сотень вантажівок - розпіареної на увесь світ путінської допомоги щонайменше на третину складався із напівпорожніх КамАЗів. На дні багатотонників були розкидані поодинокі мішки крупи, сіль, вода і памперси. Досі не відомо, чи лише цей небагатий набір харчів везли росіяни, а не допомогу сепаратистам зброєю і людьми.

Другий російський гуманітарний конвой повністю засекречений

Другий російський гуманітарний конвой повністю засекречений

У бік Росії ті самі КамАЗи рушали вже вщерть запаковані. В машини завантажили цінне обладнання підприємств, які працюють на космос і оборонну галузь. Як от "Топазу" – виробника радіолокаційних станцій "Кольчуга". І "Юності" – єдиного на теренах СНД виробника реле- і мікросхем для космосу, авіації та ракет. Обладнання одного з підприємств "Мотор-Січі" – виробника деталей для газотурбінних двигунів. Обчистили і Луганський патронний завод. А прямо зараз крадуть тонни високоякісного концентрату вугілля з українських шахт - вивезли вже щонайменше 15 тисяч тонн.

Нині на окупованій бойовиками території лишаються, принаймні, п'ять оборонних підприємств. І черговий "гуманітарний конвой" може направитися саме по їхню продукцію.

Тим часом у РНБО заявили, що бойовики на Донбасі використовують КамАЗи з першого "гуманітарного конвою" Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація