Росія хоче відібрати дитину у росіян, які переїхали на Львівщину

Росія хоче відібрати дитину у росіян, які переїхали на Львівщину

Ярослав не хоче їхати до Росії

Біологічний батько вийшов із в'язниці та намагається забрати хлопчика.

Росіянин Олексій Дячков з родиною втік в Україну від путінського режиму півтора роки тому. Поселилися у сільській хаті на Львівщині, повідомляє ТСН.12:00.

З трьох дітей у родині двоє рідних, а над 7-річним племінником Олексій ще в Росії оформив опікунство.

"Приїхали ми до України легально, перетнули кордон легально, тобто пройшли митний контроль і в Росії, і тут. Потім Російська Федерація позбавила мене прав опікунських. Саме знаючи, що я на території України - через мою громадську діяльність", - розповідає Дячков.

Олексій бідкається – саме він забирав хлопчика з пологового і виховував змалечку. Але тепер батько 7-річного Ярослава вийшов із в'язниці, де сидів за вбивство, і хоче забрати сина. Російська Федерація кинулася допомагати вбивці. Місцева влада, замість очікуваного захисту, тільки сприяє цьому. Кажуть, хочуть допомогти сім'ї, але закон підтримує батька, навіть якщо той - злочинець.

"Він вийшов з місць позбавлення волі, він є батьком і по всіх документах він має повні юридичні права на цю дитину", - каже начальник служби у справах дітей Львівської області Володимир Лис.

Тепер з Росії надійшов лист - просять дитину передати у найближчий населений пункт до кордону з Росією, оскільки батько не може приїхати за сином сам.

7-річний Ярослав розуміє про що йдеться і постійно плаче. Він не хоче їхати до батька, якого взагалі не знає. Та й Україна для нього уже стала рідною. Тут діти знайшли друзів і навіть заговорили українською.

Зараз доля маленького біженця вирішується у чиновницьких кабінетах по обидва боки кордону. І саме від їхньої волі залежить, чи стане Україна для нього новою домівкою, чи державою, яка розлучила дитину із сім'єю.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

Родина росіян, які поселилися на Львівщині, бореться за те, щоб їх не розлучили з племінником

Родина росіян, які поселилися на Львівщині, бореться за те, щоб їх не розлучили з племінником

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація