Росія нарощує військову присутність на Луганщині за рахунок підрозділів нацгвардію РФ - розвідка

Росія нарощує військову присутність на Луганщині за рахунок підрозділів нацгвардію РФ - розвідка

Фото: Reuters

Також українська розвідка встановила чергові факти поставки озброєння і військової техніки з території РФ

Росія посилює військову присутність на окупованій території Луганської області за рахунок підрозділів федеральної служби військ національної гвардії РФ, повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією української розвідки, для посилення тиску на оточення так званого "ЛНР глави" Ігоря Плотницького, а також з метою припинення діяльності бандитських угруповань і збереження контролю за діями підконтрольних Кремлю керівників, на 3 травня 2016 року в м.Луганськ заплановано прибуття підрозділу спеціального загону швидкого реагування "Рись" (СОБР "Рись") федеральної служби військ національної гвардії РФ (командир загону - полковник Владислав Єршов).

"Термін виконання завдань складе один місяць Підрозділ оперативно підкорятися Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ", - повідомляє ГУР Міноборони України.

Також українська розвідка встановила чергові факти поставки озброєння і військової техніки з території РФ. Через пункт пропуску "Ізварине" в напрямку Луганська переміщені 10 БМП після проведення ремонту на території Росії.

"Українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, 122-мм РСЗВ" Град "і самохідних артилерійських установок в районах м.Донецьк, Любовка і Петрівське", - сказано в повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація