Турчинов підловив Росію на брехні про "диверсантів" у Криму

Турчинов підловив Росію на брехні про "диверсантів" у Криму

Фото: УНІАН

Влада окупантів навмисно відвертає увагу від своїх проблем.

Секретар РНБО Олександр Турчинов знайшов розбіжності у заявах Росії щодо затриманих "українських диверсантів".

Про це він написав у своєму Facebook.

"Керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах. Так, лише 10 серпня російські силовики зробили гучні заяви про події, які за їх словами, відбулись в ніч проти 7 серпня", - написав він.

За його словами, таку затримку можна пояснити виключно тим, що для підробки "доказів" агресивних дій України вони потребували часу. Окрім цього, російська сторона за цей час приховала справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих, а саме перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які "традиційно зловживають алкоголем, особливо у вихідні дні".

"У перших заявах йшлося про заарештованих співробітників ГУР, а в останніх - російське МЗС рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не співробітники ГУР, а цивільні, які, за останньою версією, "сприяли" українським військовим", - зауважив Турчинов.

Він впевнений, що Росія захопила випадкових громадян, а не "диверсантів", і про це знають усі. Все це робилося для прикриття п'яної стрільби російських військових та бездарно сфабрикованої ФСБшної операції. Полонені після катувань підпишуть усю нісенітницю, яку їм надиктують.

Турчинов додав, що усі подібні дії Росії є наслідком безкарності, яку відчуває "реваншистське керівництво Росії, яке будує свою імперію на на брехні та агресії".

7 серпня у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників", на кримському боці саме через цю інформацію кордон закрили у обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти.

ФСБ також заявили, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ було виявлено групу диверсантів.

Крім того, у ФСБ заявляють, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито було скоєно ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств.

Пізніше ФСБ РФ опублікувала в Мережі кадри з "українським розвідником", нібито затриманого в Криму у складі "диверсійної групи". За даними російської спецслужби, саме він є одним із організаторів майбутніх терактів.

Жертва викрадення чи диверсант: як Євген Панов потрапив до окупованого Криму

Жертва викрадення чи диверсант: як Євген Панов потрапив до окупованого Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація