Росія посилює пропускні пункти в Криму технікою та військовими – прикордонники

Росія посилює пропускні пункти в Криму технікою та військовими – прикордонники

Фото: УНІАН

Також на півострів перекидають додаткові підрозділи.

У окупованому Криму підсилюють військову присутність на пунктах пропуску на півострів. Про це заявив на брифінгу у Києві помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент ТСН.

"На окупаційних пунктах пропуску значно збільшується кількість озброєних військових. Позиції збройних сил РФ посилились новою технікою та особовим складом. Значно зросла активність використання військової авіації, безпілотних літальних апаратів, аеростатів та морських катерів", - повідомляють прикордонники.

З 7 серпня на адмінмежі спостерігали прольоти 15 вертольотів МІ-8 РФ, у 12 випадках окупанти використовували для повітряної розвідки БПЛА, щонайменше у 5 випадках вздовж адмінмежі по морю пересувались катери різного типу, а в районі російського пункту пропуску Армянськ спостерігається посилене використання аеростату типу "Рись", який непорушно висить у повітрі на висоті близько 1 км.

Також Росія перекидає до Криму додаткові підрозділи, аргументуючи це переміщення навчаннями Кавказ-2016, які мають відбутися з 5 по 10 вересня.

Держприкордонслужба застерігає українців від поїздок до Криму у зв'язку з загостренням ситуації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація