Росія стягує війська до північних кордонів України

Росія стягує війська до північних кордонів України

Фото: Getty Images

Переживати за свою безпеку вже почали і в Білорусі.

Росія нарощує свою присутність на кордонах з Україною. У Білорусі облаштували летовище для російських аеромобільних бригад та ударної авіації, а в Брянській області РФ у місто Клинці заводять 28-му окрему механізовану бригаду – там відновлюють військове містечко й інфраструктуру, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Навпроти Харкова з'явились дві танкові російські дивізії. До кінця року, хизуються російські військові, на кордоні з Україною розгорнуть ще три.

Тим часом військові РФ кажуть, російські САУ, танки та "Гради", перекинуті у містечко Клинці, що за 50 км від кордону з Україною, призначені для.... білорусів! Сенсаційне зізнання білоруському кореспонденту зробив офіцер передислокованої з Уралу 28-ї окремої мотострілецької бригади.

"Лукашенко почав на Захід поглядати, ось дядько Вова і вирішив його напружити. Поки балансує між двома табуретками. Ми війни не хочемо, але йому не рекомендували пускати НАТО. Тут до Гомеля їхати менш, ніж дві години, а до кордону – 40 кілометрів. Яка вже різниця? Вважай, ми до вашого "бацька" в гості приїхали. А знаєш, яка прицільна дальність у "Граду", наприклад?", - прокоментував маневр російський військовий.

Росія нарощує свою присутність на кордонах з Україною

Росія нарощує свою присутність на кордонах з Україною

Поява великої кількості важкої військової техніки на Брянщині спричинила скандал. Адже, військову частину у Клинцях офіційно закрили ще у 2011-му. Від неї залишились хіба що папери.

Попри те, що офіційно не лунали жодні коментарі, три сотні солдатів з Єкатеринбурга зустрічали перші керівники містечка. З хлібом сіллю та навіть із оркестром.

Від Клинців до Мінська і до Києва – однакові п'ять годин їзди. Очевидно, в Москві мають намір грати м'язами перед обома столицями. Але посол Росії в Білорусі Олександр Суриков попередив, що стерегтися треба саме Україні.

"До чого тут Білорусь? Так понимаю, що в нас не виходить із Мінськими домовленостями. Радикалізм знову в Україні піднімається. Превентивні речі", - заявив він.

В українській розвідці додають: до кінця року до східних кордонів нашої країни російське міноборони перекине нові сили.

"Відновлення інфраструктури, яка існувала до зруйнування 20-ї армії", - спрогнозував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

І головне, підкреслюють розвідники, що ці тисячі солдатів мають бойовий досвід. Зокрема і в Україні. Один із бійців, який тепер служить у Клинцях, так і зазначає: до міста прибув у тій же формі, у якій їздив на Донбас минулого літа.

Як уже повідомлялося, російське міністерство оборони офіційно не визнало перекидання військСолдати ж на місці подій кажуть, що вони охороняють "спеціальний військовий об'єкт".

Кореспондент ТСН Ольга Максимова

Повʼязані теми:

Наступна публікація