Росія встановила бурові вишки на українському шельфі в Чорному морі

Росія встановила бурові вишки на українському шельфі в Чорному морі

Росія встановила бурові вишки на українському шельфі в Чорному морі

Фото: скриншот з відео

Було зафіксовано місцезнаходження в Одеському та Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ.

На українських газових родовищах у Чорному морі Росія встановила самопідйомні бурові платформи, стаціонарні платформи та судна забезпечення під прапором Росії.

Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

"Під час здійснення повітряного моніторингу надводної обстановки прикордонним літаком зафіксовано та підтверджено місцерозташування в Одеському та Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ та суден забезпечення під прапором РФ", - йдеться у повідомленні.

Це свідчить про продовження незаконної розвідки та розробки природних ресурсів Росією, а також експлуатацію установок і споруд з промисловою метою, без дозволу компетентних органів України.

За виявленими фактами Держприкордонслужба відразу поінформувала відповідні Міністерства та відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що корабель Морської охорони Держприкордонслужби у взаємодії з літаком ВМС задокументували 16-17 липня факт відбуксування самопідйомної бурової установки "Сиваш" з рейду порту н.п. Чорноморське у окупованому Криму в район Голіцинського газового родовища, яке розташоване у Виключній морській економічній зоні України.

В акваторіях тільки Україна і її народ мають виключні права на розвідку, добування і керівництво всіма природними ресурсами даного регіону. Вказана платформа, яка належить ДАТ "Чорноморнафтогаз", була незаконно захоплена Російською Федерацією під час анексії Криму у 2014 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація