Росія зосередила на кордоні з Україною майже 40 тисяч військових під час анексії Криму

Росія зосередила на кордоні з Україною майже 40 тисяч військових під час анексії Криму

Фото: Reuters

Про це йдеться у розсекреченій стенограмі РНБО від 28 лютого 2014 року.

Під час анексії Криму наприкінці лютого 2014 року Росія на кордоні з Україною зосередила 38 тис. військовослужбовців з великим арсеналом важкої техніки, вертольотів і кораблів у Чорному морі.

Як передає УНІАН, про це йдеться у стенограмі засідання Ради національної безпеки та оборони України від 28 лютого 2014 року щодо ситуації, яка склалася в державі наприкінці лютого – в березні 2014 року.

У стенограмі сказано, що, за даними Міністерства оборони, які на той час представив виконувач обов'язків міністра оборони Ігор Тенюх, "під прикриттям навчання збройних сил Російської Федерації відбувається концентрація російських військ вздовж всього українсько-російського кордону".

"Їхня мета - не просто демонстрація сил, але реальна підготовка до вторгнення на нашу територію: перехід і виконання бойових завдань. На Київському, Харківському і Донецькому напрямках вже сконцентровано 38 тис. осіб, 761 одиниця збройної танкової техніки", - повідомив Тенюх.

"2200 броньованих машин, 720 артилерійських систем та залпового вогню, також до 40 ударних вертольотів і 90 вертольотів бойового забезпечення та 90 літаків штурмової авіації. В акваторії Чорного моря на бойове чергування вийшло 80 військових кораблів РФ", - додав він.

Росія готує масштабні військові навчання в окупованому Криму

Росія готує масштабні військові навчання в окупованому Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація