Росіяни масово відмовляються відпочивати в окупованому Криму

Росіяни масово відмовляються відпочивати в окупованому Криму

Фото: Reuters

Туристи проміняли відпочинок у Криму на Сочі.

У Росії попит на авіаквитки до окупованого Сімферополя скоротився більш ніж на 25%.

Як пише Коммерсант, за оцінками компанії "Связной-Тревел", на цей напрям припадає не більше 35% усіх бронювань.

"Ми прогнозували цей ефект за підсумками минулорічного літнього сезону: інфраструктура півострова поки не дає такої ж якості сервісу, як звичні для росіян Туреччина і Єгипет, і багато мандрівників, побувавши у Криму, вирішили, що поки не готові обирати його для регулярного відпочинку", — говорить комерційний директор компанії Андрій Осинцев.

За даними Biletix, продаж авіаквитків за цим напрямом на літо скоротився на 7,5%. DaTravel.com помітили падіння попиту на Сімферополь на 2%. На думку аналітиків компанії, популярність напряму знизилася на тлі зростання попиту на курорти ближнього зарубіжжя.

За словами гендиректора туроператора "Дельфин" Сергія Ромашкіна, йдеться тільки про уповільнення: якщо цієї зими інтерес був у два рази вище торішнього, то йдеться про зростання на 40-50%. "До кінця сезону ми можемо побачити сумарне зростання потоку на 20-25%",- уточнює він.

Уповільнення зростання попиту Сергій Ромашкін також пов'язує з подорожчанням авіаквитків.

Після мораторію для туроператорів на продаж путівок до Туреччини і закриттям прямих перельотів в Єгипет, переорієнтуватися на російські курорти готові не більше 20% туристів, які раніше вибирали ці напрямки. У цьому випадку йдеться в основному про Сочі, де "пропонується такий же рівень сервісу".

Виграє Сочі і в очах самостійних мандрівників: за оцінками компанії "Связной-Тревел", попит тут збільшився на 40%, досягнувши 20% у загальній структурі продажів. Андрій Осинцев пов'язує зростання популярності курорту з досить високим рівнем сервісу. Також збільшилася популярність Анапи і Геленджика.

Нагадаємо, що в Ростуризмі спрогнозували, яку країну туристи з Росії "окупують" у 2016 році. Глава Федерального агентства по туризму РФ Олег Сафонов заявив, що Греція буде в цьому році найбільш відвідуваною російськими туристами країною – їх очікується близько мільйона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація