Росіяни штучно створюють чергу машин на виїзді з Криму

Росіяни штучно створюють чергу машин на виїзді з Криму

Фото: Крим.Реалії

У бік АРК дорога вільна.

Активність російських військових на межі з окупованим Кримом зменшилася. Держприкордонслужба звітує, що всі контрольно-пропускні пункти працюють у штатному режимі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На Чаплинці і Каланчаку рух транспорту відбувається оперативно. Про довгі черги на Чонгарі зараз нагадують лише купи сміття, що накидали люди за тиждень. Його зібрали у мішки і мають невдовзі вивезти. Охочих поїхати до Криму в понеділок було немало, але черга спостерігалася тільки на Чонгарі, бо туди прибувають люди з двох залізничних станцій. Прикордонники наголошують, що всі затримки відбуваються з вини російських силовиків.

Прикордонники на пункті "Чонгар" розповіли про зменшення черги та очікування потоку людей зранку

Прикордонники на пункті "Чонгар" розповіли про зменшення черги та очікування потоку людей зранку

Разом із тим про загострення ситуації на межі окупованої території та материкової України наразі не йдеться. Пересування ворожої техніки в перший день тижня не зафіксовано. Всі пункти пропуску і спостереження працюють у штатному режимі. "Протягом доби окупаційною владою сповільнювався пропуск, що створювало штучні черги. Провокацій протягом доби нами не зафіксовано, змін в ритмічності операцій нами не зафіксовано", - каже заступник начальника Бердянського прикордонного загону Азово-Чорноморського управління Держприкордонслужби Сергій Рибаченко.

Громадські активісти, які чергують на пропускному пункті поруч із прикордонниками, переконані, що черги росіяни штучно створювали, щоб розізлити людей. "Із розмов з людьми, котрі їдуть із Крима. З того боку вони стоять дуже довго – від трьох-чотирьох годин. Хтось і ніч стоїть. І вони звинувачують українську сторону, що тут не приймають чи не працюють, хоча тут достатньо робітників, щоби прийняти всіх цих людей", - каже прес-секретар громадського формування "Аскер" Евеліна Арифова.

Зараз на всіх пропускних пунктах черг немає. Машини і пішоходи вільно рухаються в обидва боки. Місцеві таксисти зустрічають подорожніх і кажуть, що наступний потік людей буде зранку, коли прибуде потяг до сусідньої Новоолексіївки. А ще в суботу на межі з окупованим Кримом спостерігалися черги з охочих потрапити на півострів та виїхати з нього. Біля контрольно-пропускного пункту "Чонгар" очікували на огляд приблизно півтори сотні машин. У неділю керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко відзначив, що ситуація лишається контрольованою, хоча і є напруженою. Кримські татари запевняють, що окупанти вкрай прискіпливо оглядають усіх чоловіків, які прямують на півострів. Про національність не йдеться – обшукують та проводять бесіди фактично з усіма.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація