Росіяни жорстоко підставили українських моряків у Нігерії

Росіяни жорстоко підставили українських моряків у Нігерії

Росіяни жорстоко підставили українських моряків у Нігерії

У Нігерії заарештували українських моряків

Через дії громадян РФ українців кинули за ґрати.

Українських моряків кинули до нігерійської в'язниці через росіян. Майже рік 14 членів екіпажу танкера "Анукет Емеральд", серед яких троє українців і троє росіян, перебувають на рейді в місті Лаґос, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Моряків заарештували і звинуватили в незаконному обігу нафтопродуктів. Члени екіпажу всі звинувачення відкидають і називають помилковими.

У ситуацію втрутилися дипломати, зокрема, посол України. За словами адвоката моряків, уже сьогодні, за рішенням суду, всю команду мали звільнити.

Утім, напередодні слухання троє росіян із команди – капітан танкера, його помічник та інженер судна – зникли. Через це слухання не відбулись, а нігерійське правосуддя взяло решту екіпажу під варту.

За словами українських дипломатів, своїми діями росіяни підтвердили свою провину. Українців вони вважають невинуватими.

До зникнення росіян можуть бути причетними працівники дипмісії РФ у Нігерії. Адже без документів (паспорти моряків вилучені Нігерією на час слідства), ці люди не мали можливості виїхати за межі країни.

Це не перший інцидент із українцями в цій африканській країні. У листопаді минулого року пірати звільнили з полону двох українських та двох литовських моряків, яких викрали з судна Solarte и утримували у південному нафтовому регіоні Нігерії.

Українських моряків кинули за грати через росіян

Українських моряків кинули за грати через росіян

Повʼязані теми:

Наступна публікація