Російські активісти знайшли Сенцова після двотижневих пошуків

Російські активісти знайшли Сенцова після двотижневих пошуків

Фото: Reuters

Режисер Олег Сенцов прибув до Якутська. Українця розшукували протягом кількох тижнів 

Російські активісти визначили місце перебування українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно засудили в Росії та етапували з Челябінська більше двох тижнів тому, нарешті прибув до Якутська. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на заяву члена Громадської наглядової комісії Челябінської області РФ Тетяни Щур.

За її словами, Сенцова утримують в міському СІЗО, а до міста він прибув ще 17 березня.

"Напередодні ми розсилали звернення до громадських діячів і правозахисників Сибіру й Уралу з проханням допомогти в пошуку Олег Сенцова, етапованого з Челябінська ще в ніч з 6-го на 7 березня. І ось за відомостями від якутського журналіста Михайла Романова, отриманими о 5:50 ранку за Москвою, Олег Сенцов прибув до Якутська 17 березня. Утримується в СІЗО-1 Якутська за адресою: м. Якутськ, мікрорайон Марха, вул. Якова Петерса", - повідомила Щур.

Раніше, російські активісти та правозахисники намагались відслідкувати маршрут етапування Сенцова. Втім, загубили слід.

Адвокат ще однієї бранки РФ Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що Сенцова етапують до Якутська для його ізоляції. Таким чином, пояснив правозахисник, легше добитися зізнання українського режисера.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали працівники ФСБ ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватили в підготовці терактів в Криму.

25 серпня Сенцова засудили до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація