Російські серіали зникнуть з екранів, але з'являться польські стрічки за участю українців

Російські серіали зникнуть з екранів, але з'являться польські стрічки за участю українців

1+1 медіа» і медіа-група Telewizja Polska-TVP домовилися про спільне виробництво кінопродукції / Фото: ТСН.ua

Спільна робота допоможе поступово відійти від присутності на екранах продукції країни-агресора.

"1+1 медіа" і медіа-група Telewizja Polska - TVP домовилися про спільне виробництво теле- та кінопродукції.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, українську акторку Ольгу Сумську вже показують у Польщі в серіалі "Білявка". Зовсім скоро українських акторів у польських фільмах стане ще більше, запевняє президент польського холдингу TVP Юліуш Браун, який зустрівся у Києві з ключовими політиками України від культури та телебачення. Він повертається додому з домовленостями про співпрацю, яка почнеться зі спільної роботи з каналом "1+1".

"Ми вже співпрацювали з "1+1" - польський продюсер проводив консультації з приводу зйомок серіалу "Гвардія". Тепер ми хочемо започаткувати співпрацю щодо спільного виробництва серіалів, кіно та телефільмів, а також документальних стрічок. Це має бути продукція, яка буде цікава обом країнам і з українськими, і з польськими акторами, а сюжетна лінія має стосуватися і Польщі, і України. Вже у наступних сезонах своїх серіалів ми будемо запрошувати для зйомок українських акторів і вводити українську сюжетну лінію", - повідомив Браун.

Така співпраця з польськими колегами буде цікава українцям, вважає генеральний директор холдингу "1+1" Олександр Ткаченко. Зокрема, спільна робота допоможе поступово відійти від присутності на українських екранах продукції країни-агресора.

"Ми вважаємо, що на цей момент, коли мова в суспільстві йде про поступову заміну російських серіалів іншим продуктом, така співпраця нам багато в чому допоможе. Це дуже важливо в наш час, коли ми говоримо про поступовий перехід до європейського телевізійного продукту", - вважає Ткаченко.

Крім того, поляки також збираються запозичити дещо в українців. Так, делегації дуже сподобалась мультиплікаційна продукція "Студії Квартал-95". Уже розпочата співпраця в обміні новинами, а незабаром може вийти на екрани версія грандіозного проекту "Великі перегони", в якій братимуть участь польські та українські команди. Щодо масштабних спільних телефільмів, то їхнє виробництво почнеться незабаром, а вже на початку наступного року український глядач побачить їх в ефірі.

Юлія Вебер, Олена Мацюцька, ТСН

Українці та поляки разом зніматимуть кіно

Українці та поляки разом зніматимуть кіно

Повʼязані теми:

Наступна публікація