Російському ГРУшнику Александрову вручили обвинувальний акт

Російському ГРУшнику Александрову вручили обвинувальний акт

Олександров взяв добу, аби зробити вибір між адвокатами / Фото: Reuters

Адвокат росіянина вважає, що судові слухання почнуться до кінця вересня.

Російський військовий Олександр Александров отримав на руки обвинувальний акт. Про це сьогодні, 17 вересня, повідомив ТСН адвокат росіянина – Костянтин Кравчук.

Документ Олександрову вручив прокурор. Тепер, впевнений адвокат, судових слухань чекати недовго. Вони можуть розпочатись вже до кінця вересня. 

Військовий хоче скористатись правом на суд присяжних – відповідне клопотання вже підготовлене захистом Олександрова. Водночас Євген Єрофєєв обвинувального акту ще не отримав.

Напередодні до затриманого приїхав новий приватний адвокат – Юрій Грабовський. Адвокат пояснив, що його винайняла родина Олександрова. Військовий взяв добу на роздуми – чи відмовлятись від державного захисника Костянтина Кравчука, який опікувався справою від самого початку, або погодитись на послуги приватного адвоката.

Російські спецпризначенці Олександр Александров та Євген Єрофєєв були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили низку операцій.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Раніше в СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом. Проте 28 липня Тандіт назвав умову, за якої затриманих ГРУшників РФ можуть віддати Росії без суду.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація