Росію сколихнули загадкові смерті десантників, які влада всіляко замовчує

Росію сколихнули загадкові смерті десантників, які влада всіляко замовчує

Цвинтар з загиблими десантниками під Псковом. / Фото: Slon

У Росії поховали десантників, причини і місце смерті яких ретельно приховують.

Події навколо російських десантників почали розвиватися ще 25 серпня. Тоді одразу декілька російських ЗМІ повідомило про те, що на кладовищі в селі Вибути (Псковська область) відбулися похорони двох десантників, причини і місце смерті яких ретельно приховуються.

Наступного дня почали надходити повідомлення про затриманих в Україні російських десантників, відео допиту яких було опубліковано СБУ. Після цього російські ЗМІ почали зв'язувати обидві події разом. Деякі журналісти не виключають, що під Псковом ховали десантників, які загинули під час бойових дій на Донбасі, повідомляє "Дождь".

Як відомо, Росія не визнає, що постійно постачає на Донбас озброєння і військових. Однак, цьому існують неспростовні докази, про які говорить увесь цивілізований світ. Крім того, затримані в Україні десантники самі зізналися на камеру, що вони російські військові, проте перед відправкою на Донбас, за їхніми словами, вони не знали, куди насправді їдуть, поки не опинилися на території нашої країни.

Таємні похорони

Повертаючись до військових, яких таємно ховали під Псковом, стало відомо, що відбулися похорони двох десантників Кичаткина та Осипова. Наступного дня журналісти кількох російських видань відправилися на цвинтар, щоб перевірити цю інформацію, але вони піддалися нападу. Невідомі погрожували їм розправою і наказували забиратися в Москву. Пізніше журналісти знайшли ще одну могилу десантника під Псковом. Загиблим виявився Олексій Карпенко.

Цвинтар з загиблими десантниками під Псковом. / Фото: Фонтанка.Ру
Тим часом, російська влада ретельно приховує, за яких обставин загинули ці десантники і де саме. Однак, пізніше член президентської Ради з прав людини Елла Полякова розповіла, що, за її інформацією, військові госпіталі в Ростові-на-Дону та інших регіонах півдня Росії зараз переповнені і пораненні продовжують надходити. Російські журналісти вже не виключають того, що всі поранені були доставлені сюди після бойових дій на Донбасі, куди їх відправляють з Росії як добровольців.

Зниклі в Україні десантники

Водночас, після надходження інформації про затримання в Україні десяти десантників, у Саратові була проведена прес-конференція з матір'ю одного із затриманих. Вона розповіла, що хлопців змушують підписувати контракти, а потім вони просто зникають. Крім того, наявність російських військових, зокрема, десантників, в Україні підтверджує і той факт, що рідним зниклих російських солдатів дзвонять з України з проханням "забрати труп".

Затримані в Україні десантники. / Фото: ТСН.ua
Тим часом, основна позиція Кремля і російського Міноборони про затриманих в Україні російських десантників - вони заблукали і загубилися. 27 серпня російський президент Володимир Путін після розмови з президентом України Петром Порошенком у Мінську вийшов до журналістів і визнав про перетин українського кордону російськими десантниками. Однак, він наполегливо акцентує на тому, що вони перетнули кордон випадково під час патрулювання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація