Розенко розповів, за яких умов українцям з "ЛНР" і "ДНР" виплатять пенсії

Розенко розповів, за яких умов українцям з "ЛНР" і "ДНР" виплатять пенсії

Фото: Право на владу

Наразі Пенсійний фонд не обслуговує окуповані території.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що мешканці так званих "ЛНР" і "ДНР" зможуть одержати грошові виплати від Пенсійного фонду України тільки після зняття окупації зі Сходу.

"Мешканці так званих "ДНР" і "ЛНР" зможуть отримати пенсії в повному обсязі за увесь час проживання в окупованій зоні за умови її переходу під контроль України", — сказав Розенко. Про це повідомляє Укрінформ. 

За його словами, наразі Пенсійний фонд не надає послуг на окупованих територіях Сходу.

Утім, право на оформлення та одержання пенсії мають переселенці з підконтрольних російським бойовикам "ЛНР" і "ДНР". Віднедавна вони, які і всі громадяни України, можуть оформити та перерахувати пенсію у будь-якому відділенні фонду.

Переселенці також першими одержать електронні пенсійні посвідчення. За їх допомогою, крім того, можна отримувати щомісячні виплати за втрату працездатності. 

Розенко до всього наголосив, що пенсію з українського фонду зможуть одержувати тільки громадяни України. 

Як повідомлялося раніше, в Україні змінять принцип оформлення пенсій. Від 1 січня 2017 року в Україні мають запровадити переведення усіх пенсійних справ в електронну форму. Таким чином, пенсію можна буде оформити без прив'язки до місця проживання чи роботи. 

У столиці шахрайська фірма заробляє гроші на воїнах АТО

У столиці шахрайська фірма заробляє гроші на воїнах АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація