Розенко розповів, коли в українців будуть високі пенсії

Розенко розповів, коли в українців будуть високі пенсії

Фото: УНІАН

На його думку, для зростання рівня пенсій необхідно підвищити дохід населення.

За словами віце-прем'єр міністра України Павла Розенка, чинна влада для підвищення рівня пенсійних виплат не буде приймати жодних кроків для підвищення пенсійного віку. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Я хочу вам сказати про те, що у нас немає ніяких зафіксованих зобов'язань підвищувати пенсійний вік. Цього немає ні в Меморандумі з МВФ, ні в наших зобов'язаннях перед іншими інституціями. І хочу вам сказати, я переконаний, що нинішній уряд і нинішня влада не зроблять жодних кроків щодо підвищення пенсійного віку", - сказав він.

Також Розенко зазначив, що підвищення пенсійного віку не вплинуло позитивно на дефіцит бюджету Пенсійного фонду - замість того, щоб зменшиться, він навпаки зріс.

На його думку, такі показники свідчать про те, що проблема не в пенсійному віці, а в низьких доходах населення.

"На сьогодні понад 50% працюючих громадян або не сплачують податків у Пенсійний фонд, або сплачують їх не в повному обсязі. І треба всім нам зрозуміти, всім працюючим, що ми платимо свої податки не абстрактній державі, яка невідомо куди їх там діває, ми сплачуємо податки зі своїх зарплат своїм рідним і близьким, які сьогодні знаходяться на пенсії.", - переконаний віце-прем'єр.

За словами Розенка, оскільки пенсія є похідною від зарплат, її рівень не може бути високим, оскільки розмір легальних зарплат є низьким.

"Тому ще раз вимушений наголосити на тому, що ми сподіваємося від підвищення зарплат в Україні, від підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 гривень – у тому числі й серйозного ефекту і додаткового ресурсу в Пенсійний фонд України", - сказав Розенко.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року в Україні запускається накопичувальна система виплати пенсій: кожен українець віком до 35 років почне відраховувати частину своєї зарплати на майбутню старість. Такі відрахування акумулюються на індивідуальному рахунку, але скористатися ними можна буде тільки після виходу на пенсію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація