Розкол у FEMEN: засновники руху звинуватили активісток в проплачених протестах

Розкол у FEMEN: засновники руху звинуватили активісток в проплачених протестах

Засновники руху стверджують, що акція під Радою була проплаченою / Фото: Reuters

Анна Гуцол запропонувала платити дівчатам за участь в акціях.    

Засновники руху FEMEN Олександра Шевченко, Оксана Шачко та Яна Жданова заявляють про те, що акція напіводягнених дівчат під Верховною Радою була проплаченим, а не ідейним "протестом".

"Вчора в Києві під Верховною радою напівоголені дівчата у вінках виступили з акцією. Все було в стилі FEMEN. Крім самої суті. Протесту за ідею, а не за гроші", - підкреслила Шевченко, яка перебуває у Франції "у статусі політичної біженки".

За словами активістки, "так званий лідер руху FEMEN" Анна Гуцол зателефонувала їй з пропозицією платити дівчатам за участь в акціях в Україні та за кордоном.

"Штукар" за акцію в Європі і "менше" за акцію в Україні, ну а оплата інших витрат "навіть не обговорюється"(цитати). І гроші ці не з офіційного джерела доходів організації femenshop," - розповіла Шевченко в Facebook.

Засновники FEMEN закликали не вірити "ні словами, ні діям Гуцол і тих, хто зараз називає себе FEMEN і оголосити їм інформаційний бойкот".

Вчора в Києві під Верховною радою напівоголені дівчата у вінках виступили з акцією. Все було в стилі FEMEN. Крім сама...

Posted by Саша Шевченко on Friday, November 13, 2015

"Тому що боротьба справжніх FEMEN була чистою і чесною, а те, що ви спостерігаєте зараз, на жаль, стало бізнес-проектом Анни Гуцол", - наголосила Шевченко.

Нагадаємо, вчора, 12 листопада, під будівлею Верховної Ради активістки руху Femen влаштували голий протест. Дівчата з гаслом "Стоп, гомофоб!" зняли з себе одяг перед входом в парламент. Пізніше їх оточили правоохоронці. Патрульні поліцейські прибули на місце інциденту і затримали оголених дівчат.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація