Розщеплені на атоми. 1+1 покаже фільм про долю перших ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Розщеплені на атоми. 1+1 покаже фільм про долю перших ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Розщеплені на атоми. 1+1 покаже фільм про долю перших ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Фото: ТСН.ua

У стрічці буде показана історія восьми людських доль. 

Людські долі розщеплені на атоми - канал 1+1  сьогодні представить фільм  до 30-річчя Чорнобильської трагедії. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

В основу стрічки "Розщеплені на атоми" лягли  вісім реальних історій, вісім людських  доль.

Вони -  перші, хто піднявся на дах охопленого вогнем реактора. Ціною власного життя.  Василь Ігнатенко виніс трьох колег із полум'я, коли ті від надмірної радіації втратили свідомість.

Автори фільму  роботу над проектом називають  емоційно виснажливою.  Усі людські трагедії  вони пропустили через себе. Але найтяжче було вмовити людей знову  згадати  пережите горе. Удову пожежника  Василя Ігнатенка   на інтерв'ю  вмовляли місяць.

"Я думаю, тоді її переконало лише те, що я сказала, що ваша історія і те, як ви себе мужньо тримали, пережили все це і не втратили смак  життя, от вона може бути прикладом для багатьох жінок  сьогодні. Коли в нас так само багато вдів з'явилося, так само вони  опускають руки", - розповіла автор стрічки Світлана Усенко.

Сьогодні 1+1 презентує фільм до 30-річчя трагедії на ЧАЕС

Сьогодні 1+1 презентує фільм до 30-річчя трагедії на ЧАЕС

Сучасність тісно переплетена з реконструкцією  подій 1986-го. Христина Кисельова, виконавиця головної ролі, каже, що  саме ця акторська робота  для неї стала  найдраматичнішою.

Актори  згадують, що братися за роботу  було тяжко.  Боялися, що не впораються з ролями, адже їм повинні  повірити  не лише  глядачі, а й свідки  тієї трагедії.

Примусові  аборти,  відстріл покинутих тварин та   інтерв'ю з тодішнім  керівником ЧАЕС  Віктором Брюхановим,  засудженим до 10  років  покарання. Тоді  до різних строків  засудили  кількох із вищого  керівництва  Чорнобильської АЕС. Та насправді радіоактивний вирок  отримали  всі  жителі  країни. 

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня, виповнюється 30 років із дня вибуху реактора на Чорнобильській АЕС. Внаслідок цього, майже чверть мільйона людей були вимушені покинути свої домівки та втікати від хмари радіації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація