Розшукуваний суддя-втікач Чаус проігнорував допит у НАБУ

Розшукуваний суддя-втікач Чаус проігнорував допит у НАБУ

Фото: УНІАН

Наразі місцезнаходження скандального судді невідоме.

Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус, якого викрили в отриманні майже 4 млн гривень хабара, не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро України.

Про це заявила прес-секретар Бюро Світлана Оліфіра, повідомив телеканал "112 Україна".

"Поки інформації про те, де перебуває пан Чаус, і чому він не з'явився, у нас немає. Ми будемо просити суд дозволити спеціальне досудове розслідування", - зазначила вона.

За словами Оліфіри, після того, як досудове розслідування буде завершено, за рішенням детектива і прокурорів провадження буде направлено до суду.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) у сумі 150 тис. дол. США (понад 3,7 млн грн) за винесення вироку в інтересах підсудних. Корупційні гроші суддя поклав у скляну банку.

Глава НАБУ Артем Ситник на спільній прес-конференції із керівником САП Назаром Холодницьким розповів, що суддя знав про стеження за ним і тому вимагав збільшити суму хабара зі 100 до 150 тисяч доларів - за ризик. На анонсований допит у цій справі Чаус так і не з'явився. Народний депутат Борислав Береза заявив, що суддя втік і переховується від слідчих. 

6 вересня 2016 року Рада дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. Від 12 вересня 2016 року суддю Чауса оголошено у національний розшук, а 11 листопада - у міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація