Розвів, як курчат. Журналісти стверджують що екс-заступник Авакова приховав гектар землі

Розвів, як курчат. Журналісти стверджують що екс-заступник Авакова приховав гектар землі

Розвів, як курчат. Журналісти стверджують що екс-заступник Авакова приховав гектар землі

Маєток Чеботаря / Фото: Наші гроші

Скандальний чиновник показав набагато скромнішу ділянку, ніж має насправді.

Колишній заступник міністра МВС Сергій Чеботар показав журналістом скромну земельну ділянку під будинком, прагнучи довести, що не має шикарного маєтку. Понад рік тому на групу програми "Наші гроші" напали в Лісниках через намагання зняти його житло.  Відразу після нападу Чеботар заявив, що його родина не має нерухомості у цьому селі.

Натомість журналісти опублікували документи, які свідчать, що будинок, біля якого стався грабіж, належить дочці Чеботаря - Оксані, а один з нападників, який зафіксований на відео - зять екс-посадовця Олег Поліщук, йдеться в розслідуванні "Наших грошей".

За кілька днів після нападу Чеботар запросив декількох журналістів до себе у гості - в будинок, який записаний на його дружину - Варвару Чеботар, аби показати як він "скромно живе". Земельна ділянка під будинком також записаний на дружину екс-заступника міністра, зазначають "Наші гроші".

Чеботар показав будинок і город, записані на дружину, клітки з курами, однак приховав ще понад гектар землі, який розташований відразу за городом і записаний на самого посадовця. На ділянці, згідно з матеріалом, розташована зона відпочинку: басейн, дитячий майданчик, альтанка, декоративні ялинки.

Зона відпочинку / Фото: Наші гроші
 

"Ймовірно, Чеботар свідомо приховав цю нерухомість від журналістів, оскільки у декларацію за 2014 рік він її просто не вніс, хоча переоформлена земля була ще у 2013 році", - зробили висновок журналісти.

Вони нагадали, що донька екс-замміністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря побудувалася на землях у селі Лісники, які віддав Національний університет біоресурсів та природокористування. Раніше ці землі, а точніше - ділянка лісу, була зарезервована під заказник "Чернечий ліс".

Згідно з офіційною інформацією із сайту МВС, Сергій Чеботар є почесним професором Національного університету біоресурсів та природокористування. У цьому ж університеті захищала кандидатську дисертацію його донька.

Нагадаємо, Сергій Чеботар виявився причетним до скандалу з земельними ділянками в селі Лісники і до побиття журналістів каналу Zik.

Так, 28 квітня у селі Лісники біля будинку екс-заступника міністра внутрішніх справ невідомі напали на знімальну групу. Нападники побили оператора, розбили техніку і втекли з місця інциденту.

Чеботар зазначив, що пішов у відставку "у зв'язку із систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру".

Повʼязані теми:

Наступна публікація