Садовий назвав суму, яка потрібна на рекультивацію сміттєзвалища під Львовом

Садовий назвав суму, яка потрібна на рекультивацію сміттєзвалища під Львовом

Фото: Facebook/ ДСНС України

У місті звинуватили політиків, які гальмували будівництво полігонів.

Бюджет Львова не зможе виділити на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, яка обійдеться в 600 млн грн. Про це ZAXID.net заявив мер Андрій Садовий.

За його словами, єдиний джерел фінансування - Європейський інвестиційний банк, який готовий виділити 600 млн грн і взяти на себе весь комплекс робіт. "Я працюю міським головою 10 років. Жодної пропозиції по рекультивації полігону в Грибовичах від інвесторів ми не отримували. Це не бізнес, це збиток", – сказав градоначальник.

Він визнав, що інвестори були готові будувати нові полігони. "Ми отримували безліч ідей стосовно нового полігону. Проте жодна ділянка з тих, які пропонувалися, не була задіяна під полігон через політичний тиск. Одразу приїздили політики і казали, що там не можна робити полігон. Зараз ми почали перемовини з сільрадами Грибовчів і Малехова, вийшли на фіналізацію рішення. І тут ми отримали підпал", – зазначив мер Львова.

Садовий також заявив, що проситиме в міських депутатів виділити з резервного бюджету близько 14 млн грн на укріплення дамби відстіника, у якому зберігаються гудрони, огородження території та на гідранти.

Нагадаємо, займання на Грибовицькому сміттєзвалищі сталося ще в суботу, 28 травня, ввечері. У львівській мерії припускають, що причиною пожежі був зумисний підпал. У понеділок на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників.

Пошукова операція на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом триває

Пошукова операція на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом триває

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація