Сакварелідзе пояснив, чому ГПУ перевела в Одесу справу про вбивство Бузини

Сакварелідзе пояснив, чому ГПУ перевела в Одесу справу про вбивство Бузини

Фото: УНІАН

ГПУ могла передати справу Бузини в Одесу, щоб сховатися від відповідальності.

Сьогодні, 17 лютого, заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе повідомив про намір повернути процесуальне провадження у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини в ГПУ.

Він написав у Facebook, що справа про вбивство Бузини була передана одеській поліції і прокуратурі необґрунтовано. За словами Сакварелідзе, відповідне рішення ГПУ - дивне, враховуючи, що злочин було скоєно в Києві.

Прокурор також припустив, що ГПУ могла передати справу Бузини в Одесу, щоб піти від відповідальності і спробувати дискредитувати "грузинську команду в Одесі".

"Як заступник Генерального прокурора України прокурор Одеської області, змушений прийняти законне і цілком логічне рішення - повернути згадану вище справу назад в ГПУ", - додав він.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він жив. 18 червня правоохоронці затримали двох киян за підозрою у вбивстві Бузини - Дениса Поліщука та Андрія Медведько. Обидва заперечують свою провину.

 

Впевнений, що всі, хто знайомий зі мною і моєю командою, підтвердять: я ніколи не уникав відповідальності – ні будучи політи...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 17 лютого 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація