Санепідемологи звітують про зниження рівня захворюваності на грип у Києві

Санепідемологи звітують про зниження рівня захворюваності на грип у Києві

Санепідемологи звітують про зниження рівня захворюваності на грип у Києві / Фото: УНІАН

Кількість хворих значно зменшилася.

У Києві значно знизився рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію.

Про це  звітує глава головного управління санітарно-епідеміологічної служби в Києві Олег Рубан, пише "УНН".

"За даними щоденного моніторингу за захворюваністю на грип та ГРВІ спостерігається зниження показників захворюваності серед дорослого та дитячого населення", - сказав він.

Зокрема, за його інформацією,  23 січня зареєстровано 2084 хворих на грип та ГРВІ, з них 1026 дорослих і 1508 дітей до 17 років.

Після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 60 осіб. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області.

Ситуація особливо загострилась, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується. Зокрема, показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції наразі не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні. "У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація