Санкції проти Януковича можуть подовжити на рік - ЗМІ

Санкції проти Януковича можуть подовжити на рік - ЗМІ

ЄС може подовжити санкції проти Януковича на рік / Фото: Getty Images

Офіційне рішення ЄС ухвалить у другій половині лютого. 

Європейський Союз, ймовірно, подовжить санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та його оточення ще на один рік. На цей ж термін можуть пролонгувати й санкції, пов'язані з анексією Криму.

Про це йшлося на засіданні Комітету постійних представників ЄС, повідомляє Radio Free Europe.

14 січня 2016 року європейські дипломати розпочали розглядати подовження дії візових аборон і замороження рахунків екс-президента Януковича і його соратників. Окрім того, на зустрічі обговорювали санкції, які були введені у відповідь на порушення територіальної цілісності України через анексію Криму.

"В обидва списки у березні будуть внесені зміни, а також очікується, що їх продовжать на ще один рік", - зазначає видання.

Зустріч у четвер була попередньою і ознайомчою. Офіційне рішення ЄС ухвалить у другій половині лютого. Головним критерієм оцінки ситуації буде інформація від українських слідчих органів.

Наразі проти колишнього очільника української держави та його оточення діють два пакети обмежень, термін дії котрих невдовзі спливає. Один список із 17 прізвищ осіб, які підозрюються в розкраданні бюджетних коштів, чинний до 5 березня. Інший, в якому 149 прізвищ і близько 40 назв фірм, причетних до окупації Криму, дійсний до 15 березня.

Нагадаємо, що американське видання Wall Street Journal попередило, що через бездіяльність української прокуратури санкції проти Януковича та його соратників можуть скасувати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація