Савченко опублікувала оновлені списки полонених

Савченко опублікувала оновлені списки полонених

Фото: Reuters

При цьому нардеп закликала їх перевірити.

Після заяви про некоректність оприлюднених списків, народний депутат Надія Савченко опублікувала нові, відредаговані, за її інформацією, станом на 16 січня 2017 року.

Нові списки Савченко виклала на своїй сторінці у Facebook, закликавши громадськість до їхньої перевірки.

Так, серед них списки полонених на окупованих територіях українців, списки, які запитують "Л/ДНР", та перелік утримуваних в українському СІЗО кадрових військових РФ.

У переліку українських полонених в "списку Савченко" блакитним виділено звільнених, а червоним — загиблих.  У ньому загалом 137 імен.

Список Савченко: українські полонені from tsnua

Що ж до кадрових військових РФ, то Савченко уточнила, що це "списки росіян, кадрових військових РФ, що можуть бути російськими військовими, особи, що мають російське громадянство, але уродженці України, або українці, які втекли в Росію за програмою "переселення співвітчизників" та хотіли отримати російське громадянство, що утримуються в Україні СІЗО". 

Так, жовтогарячим виділено тих, кого запрошує "ДНР"; жовтим — "ЛНР"; блакитним — звільнені; червоним — загиблі. Загалом оприлюднено 103 імені.

Новий список полонених, який опублікувала Савченко from tsnua
Утім, Савченко не пояснила, що означає виділення жовтим кольором у списках, які запитують окупанти з "ДНР". У цьому переліку найбільше імен — 525.

Список Савченко: запит "ДНР" from tsnua
Жовтим кольором виділено певних осіб і в списках, які запитують бойовики "ЛНР": 378 імен.

Спискок Савченко: запит "ЛНР" from tsnua
Нагадаємо, напередодні нардеп Савченко заявила,що раніше опубліковані списки були неточними й застарілими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація