Савченко почала сухе голодування, поки її не повернуть до України живою або мертвою

Савченко почала сухе голодування, поки її не повернуть до України живою або мертвою

Фото: Reuters

Відповідну заяву українки опублікували її адвокати.

Сьогодні, 4 березня, українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують в СІЗО в РФ, оголосила сухе голодування з п'ятниці.

"Я, Савченко Надія Вікторівна, українка, громадянка України оголошую сухе голодування з 4.03.2016 року до повернення мене в Україну живою чи мертвою. Я забороняю в СІЗО і взагалі в Росії намагатися виводити мене з голодування", - написала вона у своїй заяві.

Відповідну заяву опублікували її адвокати Микола Полозов і Марк Фейгін у Twitter.

 

Вышли от Надежды из тюрьмы #FreeSavchenko

Опубликовано Марком Фейгиным 4 марта 2016 г.

Нагадаємо, що 3 березня, в Донецьку Ростовської області Росії суддя не дав українській льотчиці і депутату Надії Савченко проголосити останнє слово та оголосив продовження процесу 9 березня об 11:00.

Як відомо, Савченко у відповідь на вимогу обвинувачення засудити її до 23 років тюрми порадила судові погодитися якнайшвидше, щоб не затягувати справу. Також вона виступила категорично проти свого обміну на російських ГРУшників. "ГРУшників за одного невинного, це занадто багато" - сказала вона.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

 

Сухе голодування оголосила відсьогодні Надія Савченко

Сухе голодування оголосила відсьогодні Надія Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація