Савченко відповіла на лист нобелівського лауреата Алексієвич на сторінках її книги

Савченко відповіла на лист нобелівського лауреата Алексієвич на сторінках її книги

Савченко відповіла на лист письменниці Алексієвич / Фото: Reuters

Вона подякувала за добре ставлення до України.

Українська льотчик і депутат Надія Савченко відповіла на лист письменниці, лауреата Нобелівської премії Світлани Алексієвич.

Українка написала відповідь на сторінках роману "У війни не жіноче обличчя", який Алексієвич їй передала у в'язницю. Фото листа оприлюднив адвокат Саченко Марк Фейгін у Twitter.

"Від душі дякую вам, Світлано Алексієвич. На жаль, мені книги у в'язницю забороняється передавати, навіть книжку, що я написала. Кажуть, що вся література, що мені люди надсилають, не проходить перевірку на екстремізм. Запропонували замовити книги, які є в магазинах Росії. Я відповіла, що те, що є у них на прилавках з дозволеного в Росії, мені не цікаво читати", - написала Савченко.

"Дякую за вашу позицію і добре ставлення до мене та України", - додала українка.

Раніше повідомлялося, що білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич написала лист до незаконно ув'язненої в Росії Надії Савченко, а також передала їй свої книги. У підписі до свого роману "У війни не жіноче обличчя" письменниця зазначила, що захоплюється військовою, а також вірить, що вона буде вільною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація